Сергій Ларін: Наше головне завдання - відкрити перинатальний центр нинішнього року, про відстрочку до наступного не може бути й мови

Вересень 28, 2011 | Новини | Переглядів: 1523 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації Сергій Ларін перевірив стан виконання будівельних робіт у перинатальному центрі, який буде створено на базі обласної лікарні.

Влітку, під час попереднього інспектування ходу робіт, Сергій Ларін доручив управлінню капітального будівництва облдержадміністрації окремо звернути увагу і детально продумати зовнішній ремонт центрального входу, а також асфальтного покриття, каскаду сходів головного корпусу обласної лікарні. Варто зазначити, що нині ведуться не лише активні внутрішні роботи, будівельники працюють і над зовнішнім виглядом головного корпусу лікарні, перший і другий поверх якого й відведено під перинатальний центр. Яким після реконструкції має стати головний вхід до лікарні Сергієві Ларіну розповіла Лариса Онул, генеральний директор фірми "Корпорація "ХХІ століття" - головного підрядника будівельних робіт по перинатальному центру. Зрозуміло, що виконання цих робіт має бути оплачене за окремою статтею видатків, що не входить у суму коштів, виділених з держбюджету для перинатального центру. А тому, як вважає Сергій Ларін, до цієї частини робіт має долучитися соціально відповідальний бізнес. "Ми будуємо перинатальний центр для області, для людей, а не для себе особисто, а тому й наші спонсори мають взяти участь у цій важливій справі. Іншого виходу немає – бюджетних коштів для всього не вистачить", - наголосив Сергій Ларін.
Оглянувши перший та другий поверхи майбутнього перинатального центру Сергій Ларін зауважив, що темпи будівництва могли б бути іще швидшими, а для цього, переконаний він, необхідно залучати додаткові бригади будівельників. Сергій Ларін поставив вимогу розробити і представити йому оновлений покроковий план дій на кожен день. Щотижня перевіряти стан робіт Сергій Ларін доручив своєму першому заступнику Андрію Ніколаєнку.
Незважаючи на те, що область випереджає інші 7 регіонів-учасників Національного проекту "Нове життя", і представники яких, за словами Андрія Ніколаєнка, вже неодноразово приїздили переймати досвід, загальну готовність центру Лариса Онул оцінила у 50%. Відтак, Сергій Ларін визначив чіткі терміни, коли будівельні роботи мають бути закінчені. Голова облдержадміністрації переконаний, що часу до середини листопада більш, ніж достатньо. Проте завершення будівельних робіт не забезпечить офіційного відкриття перинатального центру, позаяк необхідно ще придбати спеціальне медичне обладнання, а це додатковий час для проведення тендеру, час на доставку та устаткування обладнання. Перший заступник начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Едуард Іванов зауважив, що уже готова необхідна документація для оголошення тендеру, для його старту лишилося одержати погодження від керівництва Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України.
При загальній проектній вартості перинатального центру у 35 мільйонів 400 тисяч гривень, медичного обладнання планується закупити на 18 мільйонів гривень бюджетних коштів, також передбачається і спонсорська допомога. А враховуючи усі витрати, пов’язані із доставкою та налаштуванням обладнання ця стаття видатків може зрости до 20 мільйонів. Окремо будуть виділені кошти у сумі більше 600 тисяч гривень для придбання меблів.
Сергій Ларін в черговий раз наголосив – будівельні роботи мають бути завершені у листопаді, а повністю готовий до роботи перинатальний центр має бути в грудні.
Штат майбутнього перинатального центру становитиме 175 працівників, з них 45 - це абсолютно нові штатні одиниці. Персонал, який нині працює у пологовому відділені обласної лікарні, уже проходить відповідне навчання з підвищення кваліфікації у Житомирському перинатальному центрі, який хоч і був створений до початку реалізації Національного проекту "Нове життя" і дещо "недотягує" до того рівня, який вимагається у рамках проекту, проте на сьогодні він взірцевий у межах країни. Основна кадрова потреба для перинатального центру, за словами головного лікаря обласної лікарні – лікарі-неонатологи. А от молодим спеціалістам, які виявлять бажання працювати в обласному перинатальному центрі буде надаватиметься житло, що є принциповою позицією керівника області Сергія Ларіна. За попередніми прогнозами перинатальний центр забезпечить збільшенні пологів, які приймаються в обласній лікарні, із 800 за рік до 1300.
Окрім питань, що стосуються створення перинатального центру, Сергій Ларін звернув увагу на іще одну досить важливу проблему для області – проблему гемодіалізу. Сергій Ларін доручив начальнику управління охорони здоров'я облдержадміністрації Миколі Бенету не гаючи часу, який потрібен для проведення тендеру на придбання необхідного обладнання, опрацювати можливість залучення спонсорської допомоги, наприклад, залучити фонд "Розвиток Кіровоградщини".

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool