Сергій Ларін: Єдиною альтернативою дорогому газу є енергозбереження та використання альтернативних видів палива

Січень 25, 2012 | Новини | Переглядів: 1116 | Коментарі: 1

На цьому наголосив голова обласної державної адміністрації Сергій Ларін під час сьогоднішньої апаратної наради, присвяченої реформуванню та підвищенню ефективності житлово-комунального господарства у рамках виконання програми «Центральний регіон – 2015».

Сергій Ларін відзначив, що Президент України Віктор Янукович на останньому засіданні Уряду, присвяченому «газовій тематиці», поставив перед органами влади завдання у короткий термін забезпечити у регіонах практичну реалізацію заходів з енергозбереження та використання альтернативних видів палива вітчизняного виробництва як альтернативи дорогому російському газу.

Керівник області зазначив, що тема російського газу стала для України «топовою» – у зв’язку з непідйомною для економіки нашої держави ціною на цей енергоносій. – Ціна на російський газ на сьогодні є найвищою в світі і лише на покриття збитків внаслідок його експорту, щомісяця наша держава втрачає до 500 млн. доларів, а за рік ця сума становитиме 6 млрд. доларів, – зазначив Сергій Ларін.
– У той же час, ціна на російський газ ніяким чином не повинна відбитися на добробуті громадян. Підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги у будь якому разі є неприпустимим – це принципова позиція Президента, це його вимога до органів влади на місцях. – Серед першочергових завдань, які поставив перед нами Глава держави – пошук альтернативних видів палива, зокрема, налагодження виробництва пілетів з відходів сільського господарства та деревообробки, збільшення видобутку вітчизняного вугілля, урану та газу, широке застосування електроенергії для опалення житлових будинків та об’єктів соціальної сфери, – зазначив голова ОДА.
– Минулого року ми взяли курс на використання альтернативних джерел енергії – були збудовані цехи по виробництву пілетів і котельні, що працюють на трісці. Під час інвестиційного форуму , який відбувся восени, ми визначили головним напрямком у залученні інвестицій якраз галузь енергозбереження. – Досягнуто обнадійливих результатів у переговорах із керівництвом Міністерства палива та енергетики щодо роботи Новокостянтинівського родовища уранових руд. – Затверджено план дій щодо вирішення проблем ДП «Трест Олександріярозрізобуд». Підписано меморандум про наміри щодо участі у видобутку бурого вугілля із китайською компанією «Чайна Коул Текнололджі Корпорейшн», – повідомив керівник області.
– Зрозуміло, що ми повинні всіляко підтримувати підприємців та науковців, які впроваджують новітні розробки у сфері збереження енергоресурсів. Це і НВП «Радій», і Кіровоградський інститут агропромислового виробництва Української академії аграрних наук, який має розробки у виробництві біо-газу, і компанія «Розумний дім», яка займається системами інфрачервоного опалення, і наш Національний технічний університет, який працює над проектами енергопостачання на основі вітрових та сонячних агрегатів, – зазначив Сергій Ларін.
– Я окремо хочу наголосити, що на сьогодні надмірні переплати за газ не лише вилучають кошти, які можна було б спрямувати на розвиток нашої області. Думаю, що в умовах світової економічної кризи, яка навряд чи омине Україну, можна сказати, що природний газ – це гальмо для соціально-економічного розвитку як нашої області, так і держави. Тому нам треба разом дати оптимальну адекватну відповідь на цей виклик часу, – підкреслив Сергій Ларін.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool