Сергій Кузьменко - про ситуацію в енергетиці на Кіровоградщині

Лютий 20, 2017 | Новини | Переглядів: 1057 | Коментарі: 0

Під час апаратної наради голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко зосередив увагу присутніх на одному з актуальних питань – ситуації в енергетичній системі країни.

Очільник області повідомив, що минулого тижня відбулась селекторна нарада під керівництвом Віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка, на якій було обговорено поточну ситуацію у сфері та план заходів з нейтралізації загроз в енергетиці країни.

- На нараді наголошено, що, принаймні, до кінця березня відключень електроенергії як в країні, так зокрема і на Кіровоградщині, не буде. – На теплопідприємствах достатньо вугілля, щоб забезпечити виробництво електроенергії і покривати пікові навантаження з 20.00 по 22.00, - підкреслив Сергій Кузьменко. За його словами, нині керівництво Уряду веде перемовини з приводу придбання вугілля з інших країн. - Щоб енергосистема працювала стабільно Урядом вжито всі необхідні заходи і сьогодні мови про відключення населення від електропостачання не йде, - додав голова ОДА.

Разом з тим він наголосив на дорученні Кабміну, згідно з яким, промислові підприємства мають вжити заходів, щоб не виходити за межі встановлених для них лімітів. З огляду на це, Сергій Кузьменко дав завдання своєму першому заступнику провести нараду з керівництвом "Кіровоградобленерго" та промислових підприємств області, щоб узгодити дане питання.
- Всім, хто намагається на цій темі маніпулювати, мовляв, в країні є достатньо електроенергії, яку можна навіть експортувати, слід розуміти, що споживання електроенергії впродовж доби є нерівномірним, - зауважив Сергій Кузьменко. Для прикладу, він повідомив, що на Кіровоградщині споживання на годину складає від 220 мегаВТ у денний, до 350 мегаВт у вечірній час. - Безумовно в українській енергосистемі є періоди, коли електроенергії є доволі багато і її дійсно можна експортувати, а є піковий вечірній період з 20.00 до 22.00, коли спостерігається найбільше навантаження на систему. Тому для того, щоб енергетична система країни працювала рівномірно мають бути задіяні не лише атомні, а ще й теплогенеруючі станції, на які якраз в найбільш пікові години й припадає навантаження.

- Я не поділяю думки тих, хто говорить, що Донбас – це Україна і в той же час наголошує на необхідності відокремитись від нього парканом або здійснити блокаду українських територій, які сьогодні не підконтрольні владі, Це не правильний шлях, яким деякі політики хочуть піти, - підкреслив Сергій Кузьменко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool