Сергій Кузьменко привітав шахтарів Кіровоградщини з професійним святом

Серпень 31, 2017 | Новини | Переглядів: 1159 | Коментарі: 0

До Дня шахтаря та з нагоди 45-ї річниці заснування підприємства, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко відвідав Смолінську шахту ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Вітаючи гірників, очільник області відзначив: – Для нашої держави Кіровоградщина залишається стратегічним регіоном, який забезпечує ядерним пальним атомні електростанції України. І сьогодні я невипадково приїхав саме до Маловисківського району, адже тут, на Смолінській та Новокостянтинівській шахтах працює більше двох тисяч шахтарів. Завдяки їх праці забезпечується енергетична незалежність нашої держави.

– Не можу оминути той факт, що завдяки роботі наших шахтарів лише за останні 8 місяців до бюджетів області надійшло близько 75 млн. грн. Це зарплати для вчителів та лікарів, це можливість розвивати соціальну сферу територій. Гарний соціальний пакет на сьогодні мають й самі шахтарі – заробітна плата стартує від 8 тисяч гривень, – відзначив Сергій Кузьменко.

Не обійшов голова облдержадміністрації й питання щодо надання урановидобувним підприємствам ліцензій на здійснення діяльності. – Серед першочергових завдань держави є створення належних умов для гідної роботи наших шахтарів. Так склалося, що цього року у Смолінської та Інгульської шахт закінчилися дозвільні документи для здійснення діяльності. Саме тому, обласна державна адміністрація та обласна рада зробили все на обласному рівні, аби ці підприємства якнайшвидше отримали ліцензії. Хочу подякувати Уряду, особисто Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману за докладені ними зусилля у вирішенні цього важливого питання, – зазначив він.

Голова облдержадміністрації відмітив, що під час візиту до Кропивницького шахтарі зустрілися з Президентом України, та отримали відповідні гарантії. На сьогодні не існує жодних перешкод, аби шахтарі знову могли приступити до роботи. Принаймні, якщо не з 1 вересня, то з 4 вересня гірники у плановому режимі розпочнуть видобуток уранової руди.

До Дня шахтаря та з нагоди 45-ї річниці заснування підприємства, голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко відвідав Смолінську шахту ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Щодо перспектив уранодобувної промисловості на Кіровоградщині, голова облдержадміністрації відзначив наступне: – Для нас це важливо, і ми маємо можливості надалі розвивати напрямок видобутку уранової руди, адже це не лише робочі місця і зарплати для шахтарів, це також відрахування до місцевих бюджетів і соціальний пакет, який за результатами роботи шахтарів, отримують Маловисківський, Кіровоградський, Петрівський райони та місто Кропивницький.

Сергій Кузьменко побажав шахтарям Кіровоградщини міцного здоров’я, гарних результатів праці, гідної винагороди за важку працю та миру в Україні.

За високу майстерність, бездоганну працю та з нагоди професійного свята Сергій Кузьменко вручив подяки обласної державної адміністрації Олександру Олійнику – електромеханіку підземної дільниці №4 Смолінської шахти та Олександру Бідашу – гірнику очисного забою підземної дільниці №17 гірничо-капітальних робіт Новокостянтинівської шахти.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool