Серед пріоритетів - зменшення тиску на бізнес з боку правоохоронних та контролюючих органів (ФОТО)

Червень 01, 2012 | Новини | Переглядів: 1325 | Коментарі: 0

Відповідно до доручення Президента 31 травня в Кіровоградській обласній державній адміністрації відбулася нарада за участю її керівництва, керівників правоохоронних, контролюючих органів області, міських голів міст обласного значення та представників підприємців, на якій розглянуто питання «Про зменшення тиску правоохоронних та контролюючих органів на бізнес».

Виступаючи на нараді, начальник Управління Держтехногенбезпеки полковник служби цивільного захисту Ігор Парфьонов доповів, що з метою реалізації завдань, визначених Президентом України у Програмі економічних реформ на 2010-2014 роки, територіальними органами Державної інспекції техногенної безпеки України здійснюється комплекс заходів щодо зменшення тиску на бізнес.
Так, згідно зі змінами у законодавчій базі, які відбулись протягом останніх років, істотно зменшилась кількість заходів державного нагляду, які здійснюються органами Держтехногенбезпеки. Щорічним перевіркам підлягають лише державні установи та об’єкти, які за рівнем пожежної або техногенної безпеки віднесені до високого ступеню ризику. Суб’єкти, які відносяться до середнього та незначного ступенів ризику, обстежуються лише один раз на три та п’ять років відповідно. Як наслідок, з початку року на 52 % знизалася кількість заходів державного контролю з питань пожежної та техногенної безпеки по об’єктах середнього і малого підприємництва. На 27% зменшилась кількість підприємців, притягнутих територіальними органами Держтехногенбезпеки до адміністративної відповідальності, та на 56% – кількість об’єктів, експлуатація яких призупинялась органами держпожнагляду.
З 2009 року видача всіх дозволів територіальними органами Держтехногенбезпеки в області здійснюється на необмежений термін дії та виключно через дозвільні центри за схемою "єдиного вікна". Таким чином, під час процедури отримання дозволів підприємці особисто не спілкуються з інспекторами, через що виключається можливість використання останніми службового становища у корисливих цілях.
Також Ігор Вікторович відмітив, що Управлінням постійно проводиться робота з недопущення службових зловживань та попередження корупційних діянь серед особового складу та працівників підпорядкованих підрозділів.
Завершуючи виступ, начальник Управління Держтехногенбезпеки в області завірив присутніх, що підпорядковані йому підрозділи і в подальшому будуть організовувати свою діяльність щодо підтримки суб’єктів господарювання шляхом забезпечення їх пожежної та техногенної безпеки.

Управління Держтехногенбезпеки в області

Серед пріоритетів - зменшення тиску на бізнес з боку правоохоронних та контролюючих органів (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool