Самооцінка домогосподарствами Кіровоградщини рівня своїх доходів у 2017 році

Липень 23, 2018 | Новини | Переглядів: 740 | Коментарі: 0

З метою дослідження самооцінки населенням рівня своїх доходів та економічних очікувань на майбутнє органи державної статистики у січні 2018 року провели щорічне опитування домогосподарств, які брали участь у вибірковому обстеженні умов їхнього життя впродовж 2017 року.

П’ять із шести обстежених домогосподарств оцінили рівень своїх доходів як достатній (по Україні – 57%), кожне шосте – як дохід, достатній для нормального харчування, але обмежували себе в споживанні непродовольчих товарів та послуг (по Україні – 38%). 

За результатами вибіркового опитування у ході дослідження першочергового спрямування можливих додаткових коштів респондентам було запропоновано визначити три пріоритетні напрямки. Домогосподарства повідомили, що у разі значного збільшення доходів 55–49% спрямували б додаткові кошти, у першу чергу, на поліпшення житлових умов, на відпочинок та лікування, відповідно, 30–20% – на накопичення, на придбання побутової техніки, купівлю одягу та взуття, на покращання харчування, 16–12% на купівлю автомобіля, на здобуття освіти.
У ході опитування домогосподарствам було запропоновано вказати, яка сума грошей необхідна в середньому кожній особі на місяць, щоб не відчувати себе бідними. Найбільша частка домогосподарств (28%), (у 2016р. – 20%) вказала дохід у розмірі 9000–10000 грн. Наступним за ступенем поширення оцінок був дохід у розмірі понад 10000 грн, який вказали 23% респондентів (13%).
За результатами дослідження думки респондентів щодо найбільших соціальних та особистих цінностей, як і у 2016р., вказали здоров’я (79% респондентів), другим – сім’ю, дітей (65%), третім – матеріальний добробут (40%).

Головне управління статистики у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool