ЄС готовий інвестувати в реконструкцію нашого водоканалу десятки мільйонів євро,- Сергій Кузьменко

Грудень 27, 2017 | Новини | Переглядів: 848 | Коментарі: 0

Чимало питань під час підсумкової прес-конференції голови облдержадміністрації пролунало від представників районної та обласної преси. Зокрема, одне із них стосувалось забезпечення питною водою жителів Знам'янського району, для яких це питання стоїть досить гостро.

"Як і 60% мешканців області користуюсь дніпровською водою і можу сказати, що вона далека від ідеальної за якістю", - зазначив Сергій Кузьменко. Для вирішення цього питання в області була прийнята програма щодо модернізації водоводу "Дніпро-Кіровоград". В її основі – будівництво нових очисних споруд та оновлення мережі водоводу.

"ЄС готовий інвестувати в реконструкцію нашого водоканалу десятки мільйонів євро. Думаю відповідальні за цей напрямок роботи, зроблять усе можливе для того, щоб цей проект запустити у 2018 році" – наголосив очільник області. "Але для цього потрібно провести чесні і відкриті тендери, вибрати найкращу пропозицію. Адже сьогодні в світі є потужні технології, які дозволяють, застосовуючи хлор, очищувати воду на високому рівні".

Вирішити проблему з водозабезпеченням сіл та селищ, на переконання голови облдержадміністрації, можливо у процесі створення об’єднаних територіальних громад, які отримують додаткові фінансові надходження від держави. "Кожен конкретний випадок: чи то буріння свердловин і колодязів, чи то приєднання до центрального водогону, чи то заміна застарілого обладнання - функція місцевої влади, проте ми готові допомагати не лише порадами, а й фінансово," – наголосив голова облдержадміністрації.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool