Рятувальники відвідали родини переселенців, які мешкають в Олександрії

Серпень 18, 2015 | Новини | Переглядів: 900 | Коментарі: 0

На сьогодні Кіровоградщина вже прийняла більше 10 тисяч внутрішньо переміщених громадян зі сходу України.

Найбільше з них мешкають у обласному центрі та великих містах області - Світловодську й Олександрії, багато й таких, хто обрали для проживання сільську місцевість.

18 серпня рятувальники Управління ДСНС в області відвідали родини переселенців, які ось уже рік мешкають в гуртожитку Олександрійського медичного училища. Вони неохоче згадують події, через які змушені були залишити рідні домівки у Дебальцевому та Донецьку. Говорять лише, що зважились на переїзд заради дітей, їх мирного майбутнього, і дуже дякують сусідам та всім небайдужим людям, які співчутливо поставились до їх проблем, допомогли речами першої необхідності. Тепер їх кімнати виглядають обжитими та затишними: деяким домашнім скарбом розжились вже тут, а одній з родин вдалось забрати з квартири в Донецьку деякі свої речі й меблі. Але це стало можливим лише недавно, на Кіровоградщину ж прибули лише з найнеобхіднішим. Хоча залишаючи рідну домівку, не змогли покинути на призволяще чотирилапих домашніх улюбленців, які зараз на новому місці почуваються досить непогано.

З 19 серпня курсуватиме додатковий поїзд із Запоріжжя до Львова

Загалом, усі, з ким нам вдалось поспілкуватись, цілком задоволені наданими їм умовами, звикли до сусідів, знайшли нових друзів. Головне, що не чути пострілів і щомиті не потрібно боятись загинути під уламками власної квартири. Маленькі ж члени родини переймаються однією проблемою – невдовзі до школи, де чекають нові знання й нові друзі.

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool