Рятувальники та правоохоронці завітали до ліцеїстів у Кропивницькому (ФОТО)

Листопад 30, 2023 | Новини | Переглядів: 584 | Коментарі: 0

На Кіровоградщині триває акція 16 днів проти насильства, а відтак, рятувальники продовжують тримати у фокусі уваги питання запобігання та протидії будь-яким проявам насильства.

Надзвичайники разом із працівниками ювенальної превенції ГУ НП в області провели бесіду з учнями Кропивницького ліцею “Центральний”.

Від рятувальників та правоохоронців ліцеїсти дізналися про різні форми насильства, зокрема, у родині та шкільному колективі, які слід вчасно розпізнати та вміти протидіяти цьому тиску.

Аби спілкування на таку делікатну тему пройшло у невимушеній формі, психологиня Служби порятунку запропонувала десятикласникам цікаві ігрові практики.

Рятувальники та правоохоронці завітали до ліцеїстів

Рятувальники та правоохоронці завітали до ліцеїстів

Рятувальники та правоохоронці завітали до ліцеїстів

Ситуаційна модель гри дозволила пояснити підліткам, як саме виникає механізм впливу на особистість, що має насильницьку природу. Говорили про психологічне насильство та інші види тиску оточення на людину, які не є нормою.

Правоохоронці зосередили увагу учасників заходу на питаннях булінгу та методах його запобіганню. А ще - на адміністративній та кримінальній відповідальності за вчинення протиправних дій, в тому числі й по відношенню до однокласників чи сторонніх осіб.

Головна мета - дати дітям розуміння того, що не є нормою у міжособистісних стосунках, як цьому запобігти, що робити, коли людина стала жертвою насильства або свідком цього.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool