Рятувальники навчали правилам безпеки кіровоградських та олександрівських дітлахів

Листопад 22, 2013 | Новини | Переглядів: 849 | Коментарі: 0

Рятувальники продовжують проводити громадські акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для дошкільнят та учнів шкіл області.

Протягом двох днів вони завітали до дитсадка у Кіровограді та до загальноосвітньої школи в Олександрівці.
Вихованці дитячого садка №61 «Гніздечко» в обласному центрі взяли участь у вікторині, під час якої знаходили правильні відповіді на загадки. Малюки з радістю спілкувалися із рятувальниками та могли посидіти у кабіні пожежного автомобіля. А ще дошкільнята змагалися у «швидкісному» одяганні касок та міряли протигази. Переможців та переможених тут не було – у дарунок від рятувальників кожен міг отримати тематичну розмальовку. Ведуча акції – капітан служби цивільного захисту Аліна Бакай нагадала діткам про небезпеку ігор з сірниками та побутовою технікою.
Учні загальноосвітньої школи №1 селища Олександрівки теж з нетерпінням чекали приїзду рятувальників. Адже бійці державної пожежно-рятувальної частини №29 постійно проводять акції для учнів школи. І цього рази працівники частини оперативно відреагували на сигнал про умовну пожежу, провели бойове розгортання, та евакуювали потерпілого із задимленої будівлі. Ведуча, у свою чергу, нагадала дітям, як вберегтися від пожеж та інших надзвичайних подій. Продовжив розповідь про екстремальні ситуації працівник групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення Андрій Дмитрієнко, який представив виставку макетів вибухонебезпечних предметів часів війни, а також нагадав, що чіпати застарілі боєприпаси небезпечно для життя. Діти з цікавістю слухали і про будні саперів, які дуже часто стикаються один-на-один зі зброєю часів війни і тільки їх професіоналізм та фахова підготовка дають змогу успішно ліквідувати такі небезпечні знахідки.
Звичайно, рятувальники підготували для олександрівських школярів захоплюючі конкурси, у яких кожен зміг відчути себе рятувальником та відповісти на питання вікторини. Головне, що організаторам акції вдалося досягти її головної мети – навчити дітей правилам безпеки, таким важливим саме у допитливому дитячому віці.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool