Родину переселенців відвідали у Бобринецькому районі

Липень 10, 2015 | Новини | Переглядів: 1076 | Коментарі: 0

У Кіровоградській області рятувальники підтримують постійний контакт з родинами переселенців, які переїхали сюди з території проведення антитерористичної операції.

Представники Служби порятунку виїздять до районів, аби перевірити соціально-побутові умови проживання наших співвітчизників, надати консультативну та психологічну допомогу. 9 липня під час такої поїздки працівники Управління ДСНС в області відвідали родину переселенців з Донецька, які наразі проживають у м.Бобринці. Сім’я з п’яти чоловік знайшла собі у районному центрі не лише дах над головою, а й надійний захист та щиру підримку з боку місцевого населення.
У статусі тимчасово переміщених громадян родина перебуває вже рік. За цей період це вже шосте місце проживання. У Бобринці приватний будинок надала християнська громада, але родина все одно плекає надію повернутися у Донецьк. Звідки довелося вибиратися у найбільш критичний період, під обстрілами. Тоді за допомогою одразу звернулися до представників Служби порятунку, які допомогли з безпечним виїздом. Тож мати двох дітей і досі вдячна рятувальникам. Виїжджали у чому були, не прихопивши з собою необхідних речей. Найбільше злякали обстріли матір та доньку – деякий час дівчинка прокидалася вночі від почуття тривоги та страху. Тому під час відвідування родини, психолог Управління ДСНС Юлія Потупа окремо поспілкувалася зі школяркою, щоб надати допомогу, якщо її турбують стресові стани. Але наразі дівчинка добре адаптувалася у школі та мріє стати перекладачем з англійської, яку знає дуже добре. Син, теж школяр, знайшов собі друзів та хоче завести кролика, для якого навіть майструє клітку. Аби підтримати дітей, рятувальники привезли їм невеличкі гостинці.
Щодо дорослих членів родини, то батько знайшов роботу, жінка та бабуся доглядають за домівкою. Бабуся за фахом агроном, тож біля будинку можна побачити город, з якого вже збирають перші врожаї домашніх овочів. Окремо родина дякує директору школи, де навчаються діти, адже саме вона організувала усього необхідного, на заклик відгукнулися місцеві жителі, які приносили одяг та продукти. Соціальні виплати сім’я також отримує справно. Заручившись підтримкою жителів міста, набагато краще переживати складні часи, зазначають донеччани, але й самі всіляко намагаються не втрачати оптимізму – про це свідчить і робота, яку знайшов чоловік, і доглянутий будинок та присадибна ділянка. Але про мирне життя уся родина все-таки мріє і не втрачає надії, що у рідному Донецьку все налагодиться.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool