Родини загиблих вирішуватимуть яким буде меморіал Героїв АТО у Кіровограді

Червень 17, 2015 | Новини | Переглядів: 1130 | Коментарі: 0

Український інститут національної пам’яті пропонує міській владі призупинити роботи із встановлення надгробків на Алеї Слави Героїв АТО у Кіровограді на Рівнянському кладовищі до завершення Відкритого всеукраїнського конкурсу на визначення проекту типового надгробка для увічнення пам’яті загиблих в АТО. Відповідний лист надійшов на ім’я секретаря міської ради Івана Марковського, повідомляє сайт міськради

У листі також мають місце звинувачення на адресу комунального підприємства “Ритуальна служба – спеціалізований комбінат комунально – побутового обслуговування” щодо відсутності консультацій із громадськістю при встановленні надгробків на військовому цвинтарі.
- Яким буде майбутній Меморіал вирішуватимуть рідні і близькі загиблих кіровоградських воїнів, - наголосив Іван Марковський, коментуючи пропозицію Інституту національної пам’яті. – Ми маємо справу із живими людьми, які зазнали непоправного горя. Вони втратили найрідніших. Ми також розуміємо, наскільки важливим для них є питання гідного вшанування пам’ті загиблих героїв у рідному місті. Саме тому міська влада ніколи нічого не робила закрито. Проект Меморіалу почесних воїнських поховань у Кіровограді двічі обговорювався під час зустрічей з рідними воїнів. Експертизу проекту робила архітектурно – будівельна рада. Сам проект відразу був виставлений для публічного обговорення на офіційному сайті Кіровоградської міської ради. Проектний інститут максимально оперативно вносить зміни за пропозиціями як членів родин воїнів, так і професійних архітекторів.
Із наступного тижня на Алеї Слави планувався початок робіт з облаштування місця поховання, відзначив секретар міської ради. Рідні загиблих ознайомилися на спеціалізованому комунальному підприємстві зі зразками надгробків і мали можливість зробити якісь остаточні зауваження чи пропозиції. Загалом, акцентував увагу Іван Марковський, міська влада будує за кошти бюджету всі спільні конструкції, стелу, здійснює благоустрій і озеленення території Меморіалу, а, власне, надгробки обирають рідні, а міська рада компенсує їм усі витрати на їх встановлення.
- Враховуючи пропозицію, що прозвучала в листі Інституту національної пам’яті, а також той факт, що багато громадських організаацій теж звертаються до міської влади з вимогою не затягувати спорудження Меморіалу, ми знову зберемо родини безпосередньо на місці поховання, щоб розставити усі крапки. І ці крапки поставлять саме рідні загиблих героїв, а ми виконаємо їхню волю.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool