Рейд у Новоукраїнському районі

Липень 11, 2014 | Новини | Переглядів: 951 | Коментарі: 0

Рятувальники Кіровоградщини спільно з хліборобами дбають про збереження врожаю від вогню

Літо – суворий екзаменатор пожежної безпеки, особливо, коли триває жнивна кампанія. Завдання кожного, хто причетний до цієї важливої справи - докласти всіх зусиль, щоб не допустити пожеж під час жнив та у місцях зберігання й переробки продукції нового врожаю. З цією метою проводиться ряд заходів як перед жнивною кампанією, у її ході, так і після, коли виникає небезпека виникнення пожеж під час спалювання сухої стерні та пожнивних залишків.
Як кажуть у народі, у цю пору року один день рік годує: зі сходом сонця і до пізньої ночі тривають роботи по збиранню зернових культур і вже зібрано понад 30%. Працівники органів державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки жорстко контролюють ситуацію щодо збереження врожаю від вогню, тому спільно з представниками ЗМІ здійснюються рейдові перевірки дотримання правил пожежної безпеки місць збирання, переробки та зберігання ранніх зернових культур. Одна з таких перевірок пройшла днями у Новоукраїнському районі.
Для доброго господаря кожен гектар на вагу золота, тож, щоб зберегти його від нищівної сили вогню, турботливий керівник намагається суворо дотримуватися протипожежних вимог. Як ось, наприклад, Володимир Ігнатенко керівник ТОВ «Зерновик» Новоукраїнського району. Комбайни, які збирають врожай ранніх зернових культур, забезпечені первинними засобами пожежогасіння: вогнегасниками, лопатами та «хлопушками». Спілкуючись з аграріями, які працюють на полі, ми переконалися, що не проігнорував керівник і таке важливе питання щодо проведення перед початком польових робіт навчання пожежно-технічному мінімуму людей, які беруть участь у збиранні урожаю та заготівлі грубих кормів. Під час рейду працівники пожежно-рятувальної служби не лише перевірили дотримання правил пожежної безпеки, але й роздали наочну агітацію щодо дотримання правил пожежної безпеки під час зернозбиральної кампанії.
І хоча на ланах Кіровоградщини у цьому році не виникло жодної пожежі, не можна заспокоюватись або ігнорувати якісь дрібниці, адже мова йде про збереження врожаю.
Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій закликає населення та суб’єктів господарської діяльності дотримуватися правил пожежної безпеки під час збирання та зберігання врожаю. Основними причинами виникнення пожеж під час жнив можуть бути: необережне поводження з вогнем, порушення правил експлуатації машин та агрегатів, випалювання стерні. У цей період найменша іскра від сільгоспмашини чи кинутий недопалок можуть призвести до масштабного загоряння. Отже, дотримання правил пожежної безпеки є надійним гарантом того, що урожай ми зберемо без втрат!

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool