You can help our site. Thanks in advance for your help - donate - Click -
                                                                        

Ретровиставка виставка відкрилась у Кропивницькому (ФОТО)

Вересень 21, 2023 | Новини | Переглядів: 781 | Коментарі: 0

В обласному центрі в Обласній універсальній науковій бібліотеці імені Дмитра Чижевського відкрилась фотовиставка «Панство провінційного містечка: світ чоловіків початку ХХ століття».

Ретровиставка виставка відкрилась у Кропивницькому

Ретровиставка виставка відкрилась у Кропивницькому

Ретровиставка виставка відкрилась у Кропивницькому


Виставка є продовженням виставок світлин сторічної давнини з колекції Юрія Тютюшкіна. Перша була присвячена жінкам і називалась «Крізь об’єктив: жіночі образи очима єлисаветградських фотографів».

Колекціонування - цікаве хобі, якому багато людей присвячує свій час з різних причин. Воно пробуджує тягу до знань, дисциплінує та розвиває, сприяє зниженню стресу, приносить інтелектуальне задоволення та допомагає соціалізуватися, розвиває увагу до деталей. У Юрія Тютюшкіна найбільша колекція світлин ХІХ-ХХ ст. у нашому місті.

Колекціонер надав більше 120 світлин єлисаветградців. Серед них портрети власника заводу в Єлисаветграді Яскульського, громадського діяча, члена Державної Думи від Херсонської губернії Варум-Секрета, управляючого заводом Ельворті Юнгмана, нотаріуса Якубовського та інших.

Цікавими виявились світлини молодих подружніх пар у весільному вбранні, сімейні фотокартки, на яких поважні глави сімей завжди сидять в центрі знімку. Окрема експозиція присвячена чоловікам у військовому однострої.

Юрій Тютюшкін розповів присутнім про те, як потрапили до нього ці світлини, про нелегку долю нащадків відомих єлисаветградців, закликав зберігати та обов’язково підписувати світлини з власного сімейного альбому.

Виставка буде експонуватися протягом місяця, тож всі охочі зможуть відвідати та насолодитися переглядом світлин, завітавши до відділу краєзнавства ОУНБ імені Дмитра Чижевського.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool