Протягом поточного року на переїздах Одеської залізниці сталося 6 ДТП

Серпень 21, 2012 | Новини | Переглядів: 870 | Коментарі: 0

Станом на 08 серпня 2012 року протягом поточного року на переїздах, розташованих у межах Одеської залізниці, сталося 6 дорожньо-транспортних пригод. За даними розслідувань встановлено, що всі ДТП трапилися внаслідок порушення водіями Правил дорожнього руху, зокрема — через виїзд на переїзди при заборонних показаннях сигналів переїзної сигналізації.

Так, 4 серпня водій автомобіля ВАЗ-2104, перебуваючи у нетверезому стані, під час спроби втекти від співробітників ДАІ, виїхав на переїзд Жеваховьский, що розташований на пересіченні з вулицею Лиманною, при заборонних показаннях переїзної світлофорної сигналізації і при закритих шлагбаумах. Внаслідок порушення правил дорожнього руху водій легковика протаранив брус шлагбаума та зіштовхнувся з вагонами вантажного поїзда. На щастя обійшлося без жертв.
Усі ДТП — це фатальні наслідки дій водіїв, які нехтують заборонними показаннями сигналів переїзних світлофорів. Намагаючись зекономити час, вони об'їжджають шлагбауми, піддаючи ризику власне життя та життя пасажирів автотранспортного засобу.
Крім матеріальних збитків для залізниці, яка після дорожньо-транспортних пригод ремонтує локомотиви, вагони, поновлює переїзди та верхню будову колії, виникають значні затримки руху пасажирських та вантажних поїздів.
За сім місяців 2012 року черговими на переїздах зафіксовано 202 порушення Правил дорожнього руху, з них 43 випадки проїзду заборонних показань переїзної світлофорної сигналізації, 137 випадків об’їзду шлагбаумів, при яких пошкоджено 22 шлагбауми.
З боку Одеської залізниці вживаються заходи щодо підвищення безпеки руху поїздів і автотранспорту на залізничних переїздах у різних регіонах України, але уникнути трагедії та зберегти життя можна лише суворо дотримуючись Правил дорожнього руху, зокрема розділу “Проїзд залізничних переїздів”.
Також для забезпечення безпеки руху на залізничних переїздах проводиться роз'яснювальна робота з населенням із довколишніх районів. З початку поточного року станом на 08 серпня 2012 року проведено 194 зустрічі на підприємствах і в територіальних організаціях автоперевізників, 61 зустрічі з учнями у школах. Було проведено 326 спільних рейдів з ДАІ щодо контролю дотримання водіями Правил проїзду через переїзди.
Одеська залізниця вкотре звертається до водіїв із закликом дотримуватися правил дорожнього руху і не ризикувати своїм життям та життям сторонніх осіб через сумнівну економію часу.
* Довідка
Сьогодні в межах Одеської залізниці експлуатується 740 переїздів, з яких 194 переїзди обслуговуються черговим працівником. 56 переїздів обладнано чотирма шлагбаумами для перекриття автодоріг на всю ширину проїжджої частини в обох напрямках. 546 переїздів - без чергового, з них 437 переїзди обладнано пристроями сигналізації переїзду. Усі переїзди регулярно, двічі на рік підлягають комісійному огляду, за результатами якого вживаються необхідні заходи.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool