Протягом 2012 року Кіровоградська митниця перерахувала до держбюджету близько 582 млн.грн.

Січень 29, 2013 | Новини | Переглядів: 980 | Коментарі: 0

Про це під час розширеної наради розповів начальник Кіровоградської митниці Павло Скальський.

За його словами, досягнутий показник є найвищим за останні 5 років та перевищує на 96,7 млн.грн. або 20% показник минулого року. За рахунок роботи митниці забезпечуються високі темпи зростання надходжень для перерахування дотацій місцевим бюджетам – це 576 млн.грн.
Павло Петрович підкреслив, що суттєві позитивні зміни у обсягах та структурі зовнішньоторговельного обігу товарів відповідають пріоритетним завданням Уряду України щодо впровадження політики імпортозаміщення, розвитку внутрішнього виробництва та зниження розміру негативного торгівельного балансу.
Так, зовнішньоторговельний обіг товарів збільшився на третину і досяг рівня 1,1млрд. дол. США, у тому числі експорт зріс на 44% (686 млн. дол. США), а імпорт - на 15% (417 млн. дол. США).
Окремо слід відзначити, що Кіровоградщина входить до 12 експортно-орієнтованих областей України та займає серед них 10 місце за розміром сальдо зовнішньоторговельного обігу товарів (269 млн. дол.), а за коефіцієнтом покриття імпорту експортом займає високе 6 місце, пропустивши вперед лише Донецьку область та 4 області, які мають морські порти.
Павло Скальський, аналізуючи фактори, що призвели до збільшення надходжень митних платежів у 2012 році, відзначив суттєвий вплив реалізації інвестиційних проектів, запроваджених обласною програмою «Центральний регіон-2015».
Завдяки цьому збільшились обсяги ввезення обладнання, як для створення нових виробничих потужностей, так і для реконструкції діючих, що забезпечило майже третину всіх надходжень до бюджету – близько 180 млн. грн. Такий вагомий показник є відображенням налагодженої взаємодії з обласною та місцевими держадміністраціями і, головне, конструктивного діалогу з підприємствами, які здійснюють реалізацію інвестпроектів.
Очільник Кіровоградської митниці детально прокоментував ті принципи роботи відомства, які з'явилися разом із прийняттям у 2012 році нового Митного кодексу та змінами, що відбулися у митному законодавстві. Практично кожна із змін у роботі митниці покликана забезпечити виконання завдання Президента України щодо зменшення тиску контролюючих органів на бізнес.
Так, на прикладі Кіровоградської митниці, серед позитивних переваг для бізнес-середовища слід відзначити впровадження принципу електронного декларування товарів (у грудні - 90% митних декларацій), зменшення кількості поданих для митного оформлення документів, вільний вибір місця митного оформлення незалежно від місця акредитації підприємства, скорочення у 6 раз кількості митних оглядів товарів, зниження на 11% тривалості митного оформлення товарів за митною декларацією та зменшення майже в 2,5 рази кількості випадків надання карток відмов у митному оформленні товарів.
Підводячи підсумки діяльності митниці у 2012 році, Павло Петрович відзначив виконання у повному обсязі всіх поставлених перед митницею завдань та позитивні результати її роботи.

Прес-служба Кіровоградської митниці
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool