Процес створення ОТГ є незворотнім та виключно добровільним,- Сергій Кузьменко

Вересень 11, 2017 | Новини | Переглядів: 1117 | Коментарі: 0

Під час апаратної наради голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко зосередив увагу на ключових завданнях, що озвучив Президент України минулого тижня на засіданні парламенту.

"Одне із питань, що порушив Президент під час щорічного послання до Верховної Ради України стосувалось децентралізації. У даному контексті мова йде про реформи, що передусім стосуються питань містобудівної документації та передачі місцевому самоврядуванню можливості розпоряджатися земельними ресурсами як у межах населених пунктів, так і поза ними", - наголосив очільник області.

Він додав, що це ті важливі аспекти, що дадуть черговий поштовх Україні рухатися шляхом створення ОТГ як базової адміністративної одиниці.
"Приємно відзначити, що Кіровоградщина займає достойне місце у цьому питанні – у нас йде активний процес створення ОТГ", - зауважив Сергій Кузьменко. Голова ОДА нагадав, що нещодавно ЦВК оголосила про вибори у 6 територіальних громадах на Кіровоградщині." У нас є деякі громади, які вже створені і чекаємо завершення їх юридичного оформлення, а в окремих випадках маємо судові спори через втручання деяких політиків. Іще раз наголошую, процес створення ОТГ є незворотнім та добровільним, тому вкотре закликаю політиків допомагати нашим громадянам скористатися перевагами від децентралізації".


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool