Прокурор області порушив кримінальну справу відносно керівника «Світловодського міського водоканалу» за безпідставну невиплату заробітної плати

Квітень 25, 2012 | Новини | Переглядів: 1131 | Коментарі: 0

Добре усвідомлюючи, яким болючим для багатьох жителів Кіровоградщини є питання погашення заборгованості по виплаті заробітної плати, прокуратура області продовжує робити конкретні кроки в цьому напрямку.  Об этом Интернет-изданию  «FotoInform» сообщили в пресс-службе прокуратуры области

Так, днями прокуратурою області розглянуто матеріали перевірки в порядку правозахисної діяльності щодо додержання вимог законодавства України про оплату праці в діяльності комунального підприємства «Світловодський міський водоканал». 

Встановлено, що в період з серпня 2011 року по березень 2012 року директор даного КП, який є депутатом Світловодської міської ради, при наявній можливості, безпідставно не проводив виплату заробітної плати 96 працівникам, а наявні в підприємства кошти використав на інші цілі. Це призвело до виникнення заборгованості в сумі 923 тис. грн.
На підставі матеріалів перевірки прокурор області порушив кримінальну справу стосовно директора КП «Світловодський міський водоканал» за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 175 Кримінального кодексу України.
Організацію провадження досудового слідства у даній справі доручено Світловодському міжрайонному прокурору.
Принагідно додамо, що з початку року органами прокуратури області за результатами правозахисної діяльності у сфері праці порушено 9 кримінальних справ, 6 з яких – за ознаками злочину, передбаченого ст. 175 (невиплата заробітної плати, стипендії, пенсії чи інших установлених законом виплат) Кримінального кодексу України. Внесено 71 подання. До відповідальності притягнуто 55 посадових осіб, з яких – 21 спеціаліст органів влади, місцевого самоврядування та державного контролю. За втручання прокурорів погашено заборгованості з заробітної плати на суму понад 9 млн. грн.
Правозахисна діяльність органів прокуратури Кіровоградщини у даній сфері правовідносин триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool