Прокуратурою проведено перевірки надання медичної допомоги ув’язненим Кіровоградського СІЗО

Листопад 16, 2011 | Новини | Переглядів: 1090 | Коментарі: 0

Нещодавно в окремих засобах масової інформації з’явилася інформація щодо «голодування ув’язнених в Кіровоградському СІЗО через відмову в медичному лікуванні туберкульозу». Наразі прокуратурою Кіровоградської області проведено ретельну перевірку даної інформації. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

За інформацією заступника прокурора області Миколи Миколайовича Салюка органами прокуратури області проведено ретельну перевірку цих фактів. Прокурорська перевірка проводилась з залученням фахівців лікувальних закладів міста Кіровограда, зокрема, обласних психіатричної та туберкульозної лікарень, санітарно-епідеміологічної служби, державної інспекції техногенної безпеки МНС України в області та представників управління Державного департаменту України виконання покарань в області.
Фактів масового голодування ув»язнених осіб у Кіровоградському СІЗО поточного року не виявлено.
З’ясовано, що хворі, як і належить, утримуються в окремому блоці. Їм надається медична допомога. Фактів спільного утримування в одній камері здорових осіб з хворими на туберкульоз не виявлено. Скарг та заяв щодо матеріально-побутового, медико-санітарного забезпечення й отримання призначених у встановленому законом порядку дієти та ліків немає.
Крім того проводилась прокурорська перевірка відносно посадових осіб Кіровоградського слідчого ізолятора та медичних працівників щодо повноти та своєчасності надання медичної допомоги ув’язненим, хворим на туберкульоз. Порушень закону не виявлено.
Детальний виклад матеріалів даних прокурорських перевірок направлено на ім’я радника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool