Прокуратурою області проведено перевірку додержання службовими особами центрів зайнятості Кіровоградщини вимог законодавства

Серпень 16, 2011 | Новини | Переглядів: 1642 | Коментарі: 0

Цього разу увага прокурорів акцентувалася на додержанні службовими особами Кіровоградського обласного та районних центрів зайнятості вимог законодавства при притягненні ними осіб до адміністративної відповідальності. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Перевірки виявили чисельні порушення.
Проаналізувавши винесені потсанови про закриття провадження у справах за малозначимістю, встановлено, що обласним центром зайнятості не використовуються надані державою повноваження щодо накладання адмінстягнень у вигляді штрафів на винних у вчиненні порушень. Зокрема, передбачених ст.165-3 Кодексу України про адміністративні порушення (порушення законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття). При вирішенні питання про закриття справи ключовим фактором, що призводить до прийняття такого рішення, є пом’якшувальні обставини у вигляді подачі звітів про працевлаштування осіб. Або - добровільної сплати правопорушником недоїмки чи пені після складання протоколу про адміністративне правопорушення. Втім, до уваги не береться величина періоду, протягом якого таке порушення тривало (Кіровоградський міськрайонний центр зайнятості, Петровський РЦЗ).
Крім того, посадовими особами районних центрів зайнятості не дотримуються строки накладення адмінстягнень. Зокрема, протоколи складаються значно пізніше виявлення порушень (Долинський РЦЗ, Знамянський, Кіровоградський та Олександрійський МРЦЗ).
Подекуди районні центри зайнятості «забувають» встановлювати дату розгляду справ про адмінправопорушення та повідомити правопорушнику про час їх розгляду тощо. А в обласному центрі зайнятості ще й склалася хибна практика розгляду справ без особи, яку притягують до адміністративної відповідальності. Тут же неналежним чином здійснюється контроль за своєчасним виконанням постанов про накладення стягнень.
З метою вжиття дієвих заходів до усунення вищезгаданих та інших порушень чинного законодавства на адресу директора Кіровоградського обласного центру зайнятості прокуратурою області скеровано подання.
Наразі подання знаходиться на розгляді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool