Прокуратурою Кіровоградщини з початку року захищено права понад восьми тисяч дітей

Липень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 876 | Коментарі: 0

На їх користь у вигляді пенсій, стипендій та соціальних виплат відшкодовано понад 400 тис. грн., до бюджету стягнуто 23 тис. грн.

З метою усунення порушень у сфері охорони дитинства внесено та розглянуто 269 актів прокурорського реагування, до відповідальності притягнуто 191 посадову особу.
Проведено актуальні перевірки додержання законодавства, спрямованого на захист прав дітей-інвалідів та дітей з вадами розвитку. Завдяки прокурорському втручанню у цій сфері захищено права 45 дітей-інвалідів, на користь останніх відшкодовано 27 тис. грн.
У полі зору прокурорів завжди перебувають питання захисту прав дітей пільгової категорії, зокрема дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Завдяки своєчасному реагуванню дітям цієї категорії виплачено коштів у сумі майже 60 тис. грн.
Не залишається осторонь прокуратура і у випадках порушень житлових прав дітей пільгової категорії - на захист цих прав заявлено позовів на суму 166 тис. грн., внесено 22 подання, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 16 посадовців, поновлено права 39 дітей.
Окрім того, упродовж першого півріччя 2013 року за порушення вимог законів у сфері захисту прав і свобод дітей органами прокуратурою розпочато 10 кримінальних проваджень, два з яких скеровано до суду.
Прес-служба прокуратури області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool