Прокуратура вважає незаконним рішення Кіровоградської міської ради щодо введення в обласному центрі комендантської години для неповнолітніх

Червень 06, 2012 | Новини | Переглядів: 1372 | Коментарі: 0

Прокуратурою області вивчено рішення Кіровоградської міської ради від 5 червня, яким депутати обмежили перебування неповнолітніх у нічний час у громадських місцях обласного центру. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Своїм рішенням депутати міської ради обмежили перебування в місті Кіровограді малолітніх дітей віком до 14 років у час з 22.00 до 06.00, а неповнолітніх осіб у віці від 14 до 18 років, - з 23.00 до 05.00 без супроводу батьків або осіб, які їх замінюють у закладах дозвілля, громадського харчування, в ігрових залах, комп”ютерних та інтерактивних клубах.
Цим рішенням порушено законні права неповнолітніх, а саме статтю 33 Конституції України щодо права вільного пересування, обмеження якого встановлюється виключно законами. Порушено також положення Конвенції ООН Про права дитини.
Прокуратурою міста Кіровограда на вказане рішення Кіровоградської міської ради підготовлено протест. На даний час рішення не пройшло процедуру підписання та оприлюднення, оскільки міський голова має право вето. Після її завершення прокуратурою міста Кіровограда питання принесення протесту буде вирішено остаточно.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool