Прокуратура вимагає від фермерського господарства звільнити самовільно зайняті землі

Вересень 08, 2015 | Новини | Переглядів: 865 | Коментарі: 0

Прокуратура Гайворонського району звернулась до суду з позовною заявою щодо звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 50 га, розташованих на території Солгутівської сільської ради.

Факт незаконного користування сільськогосподарською землею виявлено прокуратурою району завдяки своєчасному залученню в ході досудового розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 197-1 КК України Управління контролю за використанням та охороною земель Держсільгоспінспекції в Кіровоградській області.
Останніми встановлено, що на вищевказаних земельних ділянках знаходяться посіви кукурудзи одного з фермерських господарств району. Проте, відповідно до офіційних даних вказана земля належить державної власності у користування нікому не передана.
Зважаючи на викладене прокурор району звернувся до суду з вимогою звільнити самовільно зайняті земелі та стягнути з фермерського господарства в дохід місцевого бюджету сільради 60 тис. грн. майнової шкоди.

 

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool