Прокуратура спонукає до сплати заборгованості по заробітній платі

Березень 22, 2012 | Новини | Переглядів: 1293 | Коментарі: 0

Як з’ясувала прокуратура Маловисківського району, попри відсутність в офіційних обліках відповідних державних структур заборгованості з виплати заробітної плати на території району, такі факти насправді існують. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Наглядовим органом виявлено кілька суб’єктів господарювання, котрі приховують як саму заборгованість з виплати заробітної плати, так і випадки порушення строків її виплати.

Зокрема, у порядку здійснення правозахисної діяльності, встановлено, що комунальне підприємство «Енерговодоканал» Смолинської селищної ради та філії «Маловисківський райавтодор» державного підприємства «Кіровоградський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «ДАК «Автомобільні дороги України» допускають грубі порушення вимог Кодексу законів про працю України та Закону України «Про оплату праці» щодо періодичності та своєчасності виплати заробітної плати. Тому працівникам КП «Енерговодоканал» за січень-лютий поточного року своєчасно не виплачено понад 168 тис. грн. заробітної плати. А тільки за лютий місяць працівникам філії «Маловисківський райавтодор» заборгували її на суму близько 55 тис. грн.
З метою усунення вищеназваних порушень законодавства прокуратурою Маловисківського району до керівників підприємств внесено два подання.
Наразі документи прокурорського реагування перебувають на розгляді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool