Прокуратура продовжує перевірки

Червень 23, 2011 | Новини | Переглядів: 1585 | Коментарі: 0

Органи прокуратури області продовжують здійснювати перевірки дотримання законодавства про працю та її оплату, зайнятість населення і пенсійне забезпечення. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Працівники прокуратури Кіровоградщини продовжують здійснювати перевірки додержання законодавства про працю та її оплату, зайнятість населення і пенсійне забезпечення.
З початку року за фактами умисної невиплати заробітної плати прокурорами регіону порушено 18 кримінальних справ, 8 з яких направлено до суду. Всього у сфері трудових відносин органами прокуратури області порушено 48 кримінальних справ з яких 34 скеровано до суду. За 186 документами реагування до відповідальності притягнуто 67 посадовців, у т.ч. 22 представники органів державної виконавчої влади та контролю. Мешканцям міста та області завдяки прокурорському реагуванню погашено 16,5 млн. грн. боргу з виплати заробітної плати.
Окрім того, органами прокуратури області пред’явлено 32 позови про стягнення заборгованості із заробітної плати на суму 510 тис.грн. на захист громадян, працюючих на підприємствах-банкрутах.
Судами області упродовж цього року розглянуто та задоволено 367 позовів (заяв) про видачу судових наказів про стягнення нарахованої, але невиплаченої заробітної плати на загальну суму понад 1,5 млн. грн. Із задоволених 252 позовів прокурорів про стягнення нарахованої, але не виплаченої заробітної плати на суму понад 1,3 млн. грн. реально стягнуто 992 тис. грн. боргу.
Реагуючи на порушення законодавства при сплаті страхових внесків до Пенсійного фонду України прокурорами порушено одну кримінальну справу, внесено 67 документів реагування, до відповідальності притягнуто 4 посадові особи, з яких 2 посадовців контролюючих органів. За втручанням прокурорів до зазначеного фонду відшкодовано 3,2 млн. грн. (у т.ч. 714 тис. грн. – реальне виконання судових рішень на користь фонду за позовами прокурорів).
Діяльність органів прокуратури у даній сфері продовжується.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool