Прокуратура повертає державі понад дев’ятсот гектарів земель водного фонду

Березень 02, 2012 | Новини | Переглядів: 1034 | Коментарі: 0

Серед пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури Кіровоградської області важливе місце займають питання додержання земельного законодавства та захисту інтересів держави у цій сфері. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Як розповіла старший помічник прокурора області з питань захисту інтересів громадян та держави у сфері земельних відносин Ірина Сень, землі водного фонду становлять особливу цінність. Оскільки Кіровоградщина – аграрний регіон. Тим часом, недосконалість чинного законодавства робить їх привабливими для різного роду незаконних оборудок. Яскравий приклад – самовільне зайняття земельної ділянки водного фонду відкритим акціонерним товариством «Станція Придніпровська».

Кілька років тривали судові процеси навколо вказаного об’єкту.
Зокрема, рішенням Господарського суду Кіровоградської області задоволено позов прокурора Онуфріївського району до ВАТ «Станція Придніпровська». Останнє мало б звільнити самовільно зайняту земельну ділянку водного фонду площею 903,4 га. Проте, рішення суду першої інстанції за наслідками його перегляду Дніпропетровським апеляційним господарським судом, було скасовано.
Втім, вивчивши доводи Дніпропетровського апеляційного господарського суду, прокуратура Кіровоградської області дійшла висновку про їх незаконність та необґрунтованість. Тому наприкінці минулого року рішення цієї судової інстанції оскаржила в касаційному порядку у Вищому господарському суді України. ВГСУ задовольнив дану касаційну скаргу.
Таким чином, завдяки принциповій та наполегливій позиції прокуратури Кіровоградської області, земля водного фонду площею 903,4 га, незаконно захоплена ВАТ «Станція Придніпровська», в решті-решт, повертається державі.
Ірина Сень також додала, що це лише один з прикладів прокурорської діяльності у сфері додержання земельного законодавства, що наразі активно й цілеспрямовано проводиться на території Кіровоградщини.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool