Прокуратура на захисті конституційних прав ув’язнених

Березень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 1374 | Коментарі: 0

Прокуратурою області постійно контролюється стан дотримання конституційних прав і свобод взятих під варту, ув’язнених та засуджених осіб, в тому числі й стан їх медичного забезпечення. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Як повідомив старший помічник прокурора області з питань нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян Олександр Замороз, за результатами минулорічних перевірок, проведених спільно з медичною службою Управління державної пенітенціарної служби України в області, в Кіровоградському слідчому ізоляторі та установах виконання покарань області виявлено трьох засуджених осіб, які, після вчинення злочинів, перебуваючи в місцях попереднього ув’язнення та позбавлення волі захворіли на тяжкі хвороби, що перешкоджає відбуванню ними призначених судом покарань.

Вказаним особам проведено поглиблене медичне обстеження, за наслідками якого спеціальною лікарською комісією винесено рішення про необхідність порушення клопотань перед судами області про звільнення вказаних осіб від відбування покарання на підставі ст. 84 Кримінального кодексу України та ст. 408 Кримінально-процесуального кодексу України.
В першому кварталі 2012 року адміністраціями Кіровоградського слідчого ізолятора та установ виконання покарань УДПтСУ в області за погодженням з органами прокуратури внесено подання до місцевих судів про звільнення вказаних засуджених від відбування покарання через хворобу.
Наразі всі подання судами розглянуто й задоволено.
Діяльність прокуратури області у сфері нагляду за додержанням законів у місцях застосування примусових заходів та виконання покарань триває. Органи прокуратури реагують на кожен факт порушення конституційних прав громадян та міжнародних стандартів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool