Проект реєстру автобусних маршрутів загального користування виставлено для громадського обговорення

Лютий 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1145 | Коментарі: 0

У Кіровоградській міській раді відбудося засідання робочої групи з формування мережі автобусних маршрутів загального користування. У роботі групи взяли участь міський голова Олександр Саінсус та його перший заступник Василь Дзядух.

Пропозиції щодо реєстру автобусних маршрутів загального користування презентувала присутнім начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Ольга Гонтарь. Вона відзначила, що маршрутна мережа у Кіровограді формувалася емпіричним шляхом протягом довгих років із врахуванням пропозицій мешканців, звернень депутатів, трудових колективів, громадських організацій, при цьому маршрути мають діаметральний характер, тобто з одного мікрорайону в інший.
В результаті в місті створилося перевантаження центральної частини, виникли маршрути, які дублюють один одного, що утруднює економічну діяльність транспортних підприємств, у першу чергу, електротранспорту.
Підготовлений та винесений на розгляд громадськості проект маршрутної мережі передбачає розвантаження центральної магістралі в Кіровограді за рахунок виключення з реєстру дублюючих маршрутів та винесення їх з вулиці Великої Перспективної на паралельні.вулиці.
Крім того, відзначила Ольга Гонтарь, пропонується впровадження векторних маршрутів, які працюватимуть в години пік за графіком і здійснюватимуть підвезення пасажирів з мікрорайонів до центру міста. На багатьох маршрутах передбачається також заміна автобусів малої місткості на транспортні засоби середньої та великої місткості, що теж зменшить їх загальну кількість.
У новому реєстрі, підкреслила Ольга Гонтарь максимально збережені номери маршрутів та напрямки їх руху, щоб уникнути проблем для пасажирів з вибором потрібного маршруту.
В результаті оптимізації маршрутних мереж у центрі міста з 26 автобусних маршрутів залишаться лише 10, а кількість транспортних засобів скоротиться з 378 одиниць до 153.
Під час обговорення проекту у присутніх депутаів міської ради виникало багато питнь і стосовно зміни напрямків руху і пропускної можливості вулиць Чорновола та Декабристів і графіків руху, тощо.
Міський голова звернув увагу, що проект винесений на громадське обговорення і потребує ретельного опрацювання. Для цього запропонований проект виставлено на офіційному сайті Кіровоградської міської ради у розділі “Транспортна мережа”. Всі зацікавлені можуть з ним ознайомитись і висловити свої зауваження та пропозиції за телефонами: 24 – 48 – 00, 24 – 58 – 98.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool