Проблема радону залишається надзвичайно актуальною для Кіровоградщини

Лютий 17, 2017 | Новини | Переглядів: 1002 | Коментарі: 0

У Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті за участі першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбувся семінар з питань реалізації державної політики у сфері радіаційного захисту та ядерної безпеки, організації проектування та виконання заходів із зниження радонових ризиків у повітрі будівель навчальних закладів та у джерелах водопостачання на території області.

Відкриваючи семінар, Сергій Коваленко відзначив, що комплексні заходи щодо мінімізації негативного впливу радону на здоров’я жителів області залишаються одним із пріоритетних напрямків діяльності обласної влади.

Питання зниження радонових ризиків є надзвичайно актуальним для Кіровоградщини. Ваги цьому питанню додає те, що практично вся область розташована на кристалічному щиті, де у значних концентраціях міститься радіоактивний та небезпечний для всього живого газ радон.
Під час семінару також було обговорено радонову проблему у масштабах України та у Кіровоградської області зокрема, а також негативний вплив радону на здоров’я та життя людей через повітря та споживання води, що можуть містити небезпечні радонові хімічні сполуки.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool