Прийомний батько використав 70 тис. грн. державної допомоги на дітей-сиріт на власні потреби

Червень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1114 | Коментарі: 0

Прийомний батько з Добровеличківського району Кіровоградщини маючи на утриманні та вихованні трьох дітей-сиріт отриману державну соціальну допомогу у сумі понад 70 тис. грн. використав на власні потреби Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

Тоді як троє дітей-сиріт не були забезпечені найнеобхіднішим – одягом та продуктами харчування, виживали завдячуючи небайдужим жителям села. Згодом діти взагалі перейшли жити до сусідки та перебували на повному її утриманні. За увесь час батько лише раз передав сиротам 5 тис. грн.
Прокурором району відносно прийомного батька порушено кримінальну справу за ст.167 (зловживання опікунськими правами) Кримінального кодексу України. Триває слідство. Санкція даної статті передбачає штраф або обмеженням чи позбавлення волі на строк до трьох років.
Наразі неповнолітні і зараз проживають у небайдужої сусідки. Жінка планує створити прийомну сім”ю.

За словами старшого прокурора прокуратури області з питань захисту прав і свобод дітей Людмили Білобрицької, така ситуація виникла як наслідок неналежного виконання своїх посадових обов”язків районною службою у справах дітей. Прокурор району порушив дисциплінарне провадження відносно начальника служби у справах дітей Добровеличківської РДА. Наразі розпорядженням голови райдержадміністрації на піставі постанови прокуратури за неналежне виконання посадових обов”язків начальника районної служби у справах дітей притягнуто до дисциплінарної відповідальності.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool