Прикра поразка кропивничан

Серпень 14, 2016 | Новини | Переглядів: 1020 | Коментарі: 0

В матчі четвертого туру Ліги Парі-Матч кропивницька «Зірка» в гостях протистояла луцькій «Волині», яка, як і наші земляки, мала всього одне очко в турнірній таблиці. Тож, як кажуть спеціалісти, матч був за шість очок.

 

Перед звітним поєдинком гості попрощались зі своїм капітаном, правим захисником Олегом Допілкою, який продовжить свої виступи за кордоном. Повернувся до складу Олександр Кучеренко, який зайняв звичне місце в центрі захисту, а праворуч діяв Володимир Баєнко.

Також з перших хвилин на позиції центрхава грав Ігор Загальський, що замінив Євгена Чумака, порівняно з матчем проти «Олімпіка».

«Зірка» одразу ж заволоділи ініціативою в матчі. Уже на третій хвилині гостру подачу Ігоря Загальського до штрафного майданчика перехопив голкіпер «Волині» Артем Кичак, який надалі став головною діючою особою матчу. Далі, два удари за одну хвилину завдавав Артем Щедрий. Спершу він цілив у дев’ятку, згодом – у ближній нижній кут, але обидва рази воротар лучан зреагував на постріли. На 15-й хвилині відмінний момент відзначитися втратив Віталій Гавриш: прийнявши м’яч у штрафному майданчику після подачі з кутового, він потужно пробив, але точно в поперечину над Кичаком.

Минуло сім хвилин – і чергова втрачена нагода від підопічних Сергія Лавриненка. У ході масованої атаки кропивничан м’яч перелітав з флангу на фланг, допоки Андрій Бацула зліва не пробив здалеку низом, але точно в ноги Віталія Гавриша, від якого м’яч відлетів до Ігоря Загальського. Останній класно пробив під поперечину, та знову на висоті був Артем Кичак. На 29-й хвилині знову пробивав Артем Щедрий, замикаючи простріл від Романа Попова, але не влучив в отвір воріт. Ще через декілька хвилин черговий удар дев’ятого номеру, тепер уже зі стандарту, голкіпер витягнув з верхнього кута. А на 38-й хвилині каркас воріт вдруге врятував лучан. Андрій Бацула з лівого флангу подав точно на ногу Романа Попова, і той пробив зльоту, та м’яч знову поцілив у поперечину! А вже у компенсований до першого тайму час Віталій Гавриш, отримавши передачу в розріз між захисниками, вийшов віч-на-віч з воротарем «Волині» і намагався пробити між ніг голкіперу, але свого опонента не переграв. В першій половині гри волиняни лише декілька разів перетинали середину поля, а Євген Паст відверто нудьгував біля своїх воріт. Підопічні Віталія Кварцяного за весь перший тайм не нанесли жодного удару бодай в бік воріт «Зірки», і загальна кількість ударів свідчила сама за себе 0-7 на користь «Зірки». Захист луцьких футболістів працював на повну, і перші 45-ть хвилин вистояв.

У другому таймі кропивничани вже не володіли такою перевагою. За десять хвилин після свистка арбітра з перерви, після того як Євген Паст не встиг зіграти на перехопленні, гравець господарів головою пробив поруч зі стійкою. Пройшло ще десять хвилин і Паст накрив дальній удар Віктора Хомченка низом. Гра почала проходити на зустрічних курсах, і м’яч все менше й менше затримувався в середині поля. Сергій Лавриненко вирішив випустити в опорну зону Руслана Зубкова, а на фланзі вперше в сезоні вийшов Дмитро Білоног. Роман Попов, якого замінив Дмитро, вже другий матч поспіль продемонстрував, не дивлячись на юний вік, чудову гру.

І як грім серед ясного неба стався епізод, який фактично вирішив долю матчу. Володимир Баєнко намагався вберегти м’яч для команди від Артема Дудіка і віддати пас головою своєму воротарю, але вийшло так, що він поцілив точно в кут своїх воріт.

Наставник «Зірки» миттєво кинув у бій другого нападника Романа Локтіонова. «Зірка» атакувала й бажала відігратися. Одного разу Олександр Кучеренко, замикаючи подачу зі штрафного головою, пробив вище. За шість хвилин свій момент не реалізував Андрій Бацула. Він прийняв подачу з правого флангу, але дуже слабко пробив точно в руки голкіперу Артему Кичаку. А вже під завісу матчу стався епізод, який будуть розбирати фахівці. Роман Локтіонов отримав класну нагоду вийти на побачення з голкіпером. Але арбітр порахував, що під час передачі Роман перебував в офсайді, хоча повтор засвідчив, що Локтіонов знаходився на одній лінії з захисником.

Відтак, прикра поразка кропивничан на виїзді, яких попереду чекає черговий матч за 6 очок з одеським «Чорноморцем». Нагадаємо, що ця гра відбудеться 21 серпня о 19:30 на стадіоні «Зірка».


 

«Волинь» (Луцьк) – «Зірка» (Кропивницький) – 1:0 (0:0)

13 серпня 2016 року (субота). Початок о 17:00. Луцьк. Стадіон «Авангард». Оцінка поля: 5. +23 С. 2100 глядачів. Чемпіонат України, 1 коло, 4 тур.

Арбітр: Можаровський Юрій (Львів).

Асистенти арбітра: Козорезов Дмитро (Одеса), Шамека Андрій (Маріуполь).

Четвертий арбітр: Козик Ярослав (Мукачево).

Спостерігач арбітражу: Лисенчук Сергій (Київ).

Офіцер безпеки: Соловський Богдан (Тернопіль).

Директор матчу: Мариновський Володимир (Тернопіль).

«Волинь»: 1. Кичак Артем, 47. Романюк Юрій, 24. Горопевшек Міха, 26. Никитюк Роман, 22. Шаповал Владислав (97. Дудік Артем, 70), 48. Чепелюк Олександр, 7. Герасимюк Олег (к/к), 94. Хомченко Віктор, 9. Мемешев Редван, 59. Деда Ярослав (20. Задерецький Дмитро, 46), 38. Петров Сергій (65. Тетеренко Юрій, 73). Запасні: 73. Марчук Андрій, 67. Мелінишин Сергій, 25. Никитюк Андрій, 85. Сороченко Максим. Головний тренер: Кварцяний Віталій.

«Зірка»: 44. Паст Євген, 7. Гавриш Віталій (99. Локтіонов Роман, 75), 8. Лупашко Владислав (к/к), 9. Щедрий Артем, 11. Бацула Андрій, 14. Сітало Артем, 18. Кучеренко Олександр, 21. Загальський Ігор (24. Зубков Руслан, 68), 29. Баєнко Володимир, 55. Ковальов Максим, 95. Попов Роман (26. Білоног Дмитро, 71). Запасні: 30. Ганєв Геннадій, 22. Каваців Ярема, 28. Чумак Євген, 77. Чичиков Олексій. Головний тренер: Лавриненко Сергій.

Гол: 1:0, Баєнко Володимир (73, автогол).

Попередження: Хомченко Віктор (40), Гавриш Віталій (49), Бацула Андрій (90+2).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool