Приєднуйтеся до Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» - посадіть своє дерево! (ФОТО)

Березень 27, 2012 | Новини | Переглядів: 1708 | Коментарі: 2

Кіровоградщиною вже всьоме розпочала свою ходу щорічна Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». Єднаючи людей різного віку, професій та статусу, ця акція привертає увагу до збереження та примноження лісів, ще раз нагадує про їх незмінну важливість для існування життя на планеті. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Одним з найважливіших заходів в рамках Акції, звісно, є успішне проведення лісокультурної кампанії на території степової Кіровоградщини. Загалом у 2012 році на території області, враховуючи наявні придатні до залісення землі, лісівники планують створити майже 1700 га лісів, з яких 1285 га – це нові лісові насадження, а інші 395 га – відновлення лісу на зрубах.

Весняна лісокультурна кампанія відкриває річний цикл лісокультурних робіт. Так, весною планується створити 568 га нового лісу та повністю провести заплановане лісорозведення на зрубах. І незважаючи на те, що весна лише починає пригрівати своїм теплом, приступити до роботи державна лісова охорона вже повністю готова.
Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» триватиме місяць – до Дня Довкілля, що відзначатиметься 21 квітня. І на цей період лісівники області, окрім створення лісів, запланували ще чимало цікавого.
У всіх лісогосподарських підприємствах області будуть проводитись різноманітні культурно-пізнавальні заходи для школярів. А для старшокласників лісівники відкриють двері у дні профорієнтації.
З 6 по 14 квітня на території області в рамках Акції триватиме «Тиждень лісу на Кіровоградщині», протягом якого відбудеться присвячена ветеранам галузі акція «Ліс єднає покоління». Журналістів лісівники планують порадувати участю в акції «Подаруй життя лісу». У цей час проходитимуть і заходи з посадки у лісогосподарських підприємствах області.
Головний захід по створенню лісу за участі громадськості, школярів та студентів, представників влади та громадських організацій, засобів масової інформації та усіх бажаючих відбудеться у Чорному лісі 12 квітня. Після заходу на присутніх чекатиме незвичайний тематичний відпочинок «Ліс – це життя». А для тих, хто ще не впевнений у своїх силах, лісівники проводитимуть напередодні заходів спеціальні майстер-класи, на яких будуть навчати правильно саджати маленькі деревця.
Крім цього, працівники лісового господарства області будуть продовжувати інші лісопосадкові роботи: доповнення лісових культур та плантацій новорічних ялин, висівання насіння в розсадниках, а на території державного лісового фонду з’явиться ще більше гарних, зручних місць, спеціально облаштованих для відпочинку.
Для творчих та активних лісівники області приготували низку захопливих конкурсів. Окрім вже традиційного Зльоту шкільних лісництв та відомого на всю Україну конкурсу дитячих творів та малюнків «Людина і ліс», будуть проведені конкурси серед учнів шкільних лісництв на кращого юного лісничого та конкурс агітаційних бригад. Журналісти зможуть позмагатися у вмінні «чіпляти» словами про ліс у конкурсі на кращу публікацію, а самі лісівники обиратимуть найкраще створене рекреаційне місце та облаштоване водне джерело.
Після завершення Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» на мешканців чекатиме цікава фотовиставка «Кіровоградщино, зеленою будь», яка ще раз нагадає про зроблений кожним внесок у примноження лісів, про кожен висаджений паросток.
Приєднуйтеся до лісівників! Візьміть участь в Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» та відчуйте на собі живе дихання весни. Лише одне посаджене Вами деревце зробить наші ліси дужими, повітря – чистим, а Кіровоградщину – здоровою та сильною!

Приєднуйтеся до Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» - посадіть своє дерево!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool