Права та обов язки платників податків при поданні податкової звітності до органів ДПС

Травень 25, 2011 | Новини | Переглядів: 1717 | Коментарі: 0

Складання та подання податкової звітності є обов’язком кожного платника податку, її прийняття – органів Державної податкової служби. Про це інтернет-видання  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

 Будь яка форма податкової декларації має містити обов’язкові реквізити, а саме: тип документа (звітний, уточнюючий, звітний новий); звітний (податковий) період, за який подається податкова декларація; повне найменування (ПІБ) платника податків згідно з реєстраційними документами; код платника податків згідно з ЄДРПО або податковий номер; реєстраційний номер облікової картки платника податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які відмовляються отримувати податковий номер через свої релігійні переконання); місце розташування (місце проживання) платника податків; найменування органу ДПС, до якого подається звітність; дата подання звіту; ініціали, прізвища та реєстраційні номери облікових карток посадових осіб платника податків; підписи платника податку, засвідчені печаткою (за наявності). Якщо такі реквізити не будуть наведені, документ втратить свій статус.

Пунктом 48.4 ст.48 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) передбачені й інші обов’язкові реквізити. Платники податків, що належать до великих та середніх підприємств, подають податкові декларації до органу ДПС в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб. Звертаємо увагу підприємців, що згідно із п.48.7 ст.48 ПКУ податкова звітність, складена з порушенням норм цієї статті, не вважається податковою декларацією, а тому не приймається органами ДПС.

Під час прийняття податкової декларації уповноважена посадова особа органу державної податкової служби, в якому перебуває на обліку платник податків, зобов’язана перевірити наявність та достовірність заповнення всіх обов’язкових реквізитів, передбачених п.48.3 та п.48.4 ст.48 ПКУ. Відповідно до п.49.8ст.49 ПКУ інші показники, зазначені в податковій декларації платника податків, до її прийняття перевірці не підлягають.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool