Працівники ОВС Кіровоградщини продовжують роботу у напрямку протидії корупції

Лютий 07, 2012 | Новини | Переглядів: 1188 | Коментарі: 1

Протягом 2011 року органами і підрозділами внутрішніх справ Кіровоградської області виявлено 40 злочинів з ознаками корупції. Об этом Интернет-изданию  «FotoInform» сообщили в CСО УМВД Кировоградской области 

Так, у листопаді минулого року працівниками відділу боротьби з корупцією УБОЗ УМВС в області у хабарництві викрито двох посадових осіб, які вимагали та отримали хабар у розмірі 100 тисяч гривень за укладення договору про сумісну діяльність з наданням у користування ставка загальною площею 100 га. Наразі обидва обвинувачувані знаходяться під вартою.

Також припинено діяльність організованої злочинної групи з корумпованими зв’язками, до складу якої входило 8 осіб на чолі з держслужбовцем. Протягом 2009-2011 років члени групи, зловживаючи службовим становищем, заволоділи бюджетними коштами, виділеними під реалізацію 5 загальнодержавних програм. Збитки, нанесені державі, склали 1,2 мільйона гривень. На сьогоднішній день справа знаходиться на стадії судового розгляду.
З моменту набрання законної сили новим антикорупційним законодавством працівники УБОЗ УМВС в області задокументували 11 фактів адміністративної корупції, вчинені 8 посадовцями і 2 фізичними особами. Всі протоколи були направлені до суду. У шести випадках судами прийняті рішення про накладення штрафу.
З початку 2012 року працівники ОВС Кіровоградщини викрили 10 злочинів з ознаками корупції. Порушено 6 кримінальних справ, складено 4 протоколи про порушення вимог антикорупційного законодавства.
У трьох випадках посадові особи, зловживаючи службовим становищем, одержали неправомірну вигоду у вигляді незаконних нарахувань премій у розмірі 50 та 100 % від посадового окладу, а також надбавок та матеріальної допомоги, за що передбачена адміністративна відповідальність згідно ст. 172-2 КУпАП та ст. 6 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції в Україні». Наразі протоколи передано до суду для прийняття рішення згідно чинного законодавства.
Шановні громадяни! Якщо Ви володієте інформацією про корупційну діяльність посадових осіб державних установ, контролюючих чи дозвільних органів, звертайтеся за номером цілодобової гарячої лінії УМВС в області «Громадянська позиція»: 0-800-509-102.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool