Пожежно-тактичні навчання проведено на Одеської залізниці

Квітень 18, 2014 | Новини | Переглядів: 862 | Коментарі: 0

Минулого тижня на території меблевої фабрики міста Котовськ Одеської області пожежний поїзд станції Котовськ Одеської залізниці сумісно з підрозділами ДСНС міст Котовськ, Балти, Ананьєва, Красні Окни провели практичні навчання з ліквідації умовного загоряння складу готової продукції і гасіння розташованої неподалік на під’їзній колії цистерни з аміаком.

За тактичним задумом навчань відпрацьовувався випадок загорання лакофарбового складу меблевої фабрики. Завдання було ускладнене підвищеною температурою горіння і вірогідністю перекидування полум’я на розташовані поруч будівлі. Умовна пожежа мала площу понад 400 тис. м2. Виникла необхідність у збільшенні запасів води. Завдяки наявності під’їзної залізничної колії на територію меблевої фабрики викликано пожежний поїзд станції Котовськ і запасом води 150 м3. Температура на складі не давала можливості проводити гасіння у безпосередній близькості від джерела пожежі. Саме тому прийнято рішення про ліквідацію пожежі працівниками пожежного поїзда за допомогою лафетного ствола, який дозволяє ліквідувати пожежу зі значної відстані.
Під час другої частини навчань відпрацьовувався випадок витікання парів аміаку з цистерни розташованої на під’їзній колії. Ускладнювало ліквідацію випадку непридатне для дихання середовище, вірогідність отруєння парами аміаку та сильний вітер. Для осаджування парів аміаку було використано автоцистерни – за допомогою струмів води пожежники у апаратах на стиснутому повітрі АСВ-2 осадили пари аміаку.
Обидва випадки було ліквідовано у стислі терміни завдяки оперативному реагуванню чергового персоналу, злагодженим діям підрозділів Одеської залізниці і підрозділів пожежної охорони. У проведені навчань брали участь 10 одиниць пожежної техніки ДСНС, пожежний поїзд станції Котовськ, автомобілі медичної служби і служби електропостачання, добровільні пожежні дружини.
Метою проведення таких пожежно-технічних навчань є відпрацювання взаємодії пожежних підрозділів різних відомств і служб Одеської залізниці, навчання особового складу вмінню швидко орієнтуватися, приймати оптимальні рішення, виховувати психологічну стійкість при гасінні пожеж і підвищити рівень бойової підготовки особового складу пожежних підрозділів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool