Повідомляє ГУ Міндоходів у Кіровоградській області

Квітень 15, 2014 | Новини | Переглядів: 938 | Коментарі: 0

За січень-березень поточного року підприємства Кіровоградщини заявили до відшкодування з бюджету на свої рахунки 277,9 млн.грн податку на додану вартість, що на 160,2 млн.грн. більше аналогічного періоду минулого року.

У І кварталі 2014 року на рахунки кіровоградських бізнесменів відшкодовано 209,6 млн.грн. ПДВ, при чому 78,3 відсотка – в автоматичному режимі. Загалом за „спрощеною” процедурою з бюджету відшкодовано 164,2 мільйона гривень.
Серед „щасливчиків” шість підприємств регіону, які працюють у галузях машинобудування, харчової промисловості та транспортних перевезень. Це такі підприємства, як ПРАТ „Гідросила АПМ”, ПАТ „Гідросила”, ПРАТ „Торговий дім „Гідросила”, ПП „ТД „Креатив-розлив”, ТОВ „Коріда Тех” та ПАТ „Червона зірка”. Серед іншого, ними дотримано один з найважливіших критеріїв, які дають право на автоматичне бюджетне відшкодування: рівень середньомісячної заробітної плати працівників у 2,5 рази більший за мінімально встановлений.
У Головному управлінні Міндоходів у Кіровоградській області звертають увагу, що платники (в яких суми, задекларовані до відшкодування до 1 січня 2014 року, підтверджені результатами перевірок і не відшкодовані станом на 03.04.2014 року), можуть отримати відшкодування ПДВ шляхом оформлення облігацій внутрішньої державної позики. Строк обігу облігацій - 5 років.

При визначенні податкових зобов’язань необхідно застосовувати офіційний курс гривні, встановлений НБУ

Отримання відшкодування ПДВ у вигляді облігацій здійснюється на добровільних засадах. Для цього платнику податків необхідно подати заяву про оформлення відшкодування ПДВ облігаціями внутрішньої державної позики до органу Міндоходів.
Органи Міндоходів передають органам, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, реєстри платників із висновками про суми відшкодування ПДВ. Після цього органи казначейства у 5-денний строк видають платникам облігації внутрішньої державної позики. При цьому оформлення облігацій прирівнюється до отримання платником податків бюджетного відшкодування шляхом перерахування коштів із бюджетного рахунка на рахунок платника ПДВ.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool