Повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області

Жовтень 21, 2014 | Новини | Переглядів: 1352 | Коментарі: 0

Підприємці Кіровоградщини отримали майже 2,5 тис. ліцензій на право торгівлі алкоголем та тютюном

З початку 2014 року суб'єктам господарювання видано 2464 ліцензій, з них 1239 – на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 1225 – тютюновими виробами. До місцевого бюджету надійшло 7,5 млн.грн. від плати за ліцензії.
Основним із завдань органів фіскальної служби є контроль за дотриманням продавцями Закону України „Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів” у частині заборони продажу таких товарів особам, які не досягли 18 років.
Так, в результаті контрольно-перевірочної роботи в області анульовано 9 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами за продаж зазначених товарів неповнолітнім.
Загалом, протягом січня – вересня 2014 року виробниками лікеро-горілчаної продукції і пива до загального фонду державного бюджету сплачено 11,8 млн.грн. акцизного податку.
Нагадаємо, з 04.09.14 набрали чинності (крім деяких норм) зміни, внесені до Податкового кодексу України та деяких законів України, якими посилено контроль за обігом підакцизних товарів і процедурою документального оформлення операцій із ввезення/вивезення спирту та лікеро-горілчаних виробів з території акцизних складів; уточнено окремі податкові норми, зокрема розширено функціональні повноваження представників органів ДФС на акцизних складах з метою підвищення ефективності їх роботи та забезпечення бюджетних надходжень з акцизного податку у повному обсязі.

Сплата податку на прибуток на Кіровоградщині зростає

Упродовж дев’яти місяців 2014 року суб’єкти господарювання області за рахунок власних прибутків спрямували до державного бюджету 170,9 млн.грн. Сплачено на 11,1 мільйонів або 7% більше, ніж за цей же період 2013 року. І це поряд з цьогорічним зниженням ставки з 19 до 18 відсотків.
Більшу частину цього фундаментального для казни податку сплачено підприємствами обробної та харчової промисловості, суб’єктами, що здійснюють діяльність у сфері машинобудування, а також оптової та роздрібної торгівлі.
„Загалом, в Кіровоградській області здійснюють діяльність 3126 суб’єктів господарювання, що сплачують податок на прибуток. У свою чергу, основним із завдань новоствореного Головного управління ДФС в області у цей непростий для країни час, є робота над забезпеченням держави фінансовими ресурсами та своренням комфортних умов для роботи платників податків регіону”, - зазначила очільниця обласного відомства Надія Воленшчак.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool