Порушення митних правил на суму близько 10 млн.грн.

Квітень 19, 2012 | Новини | Переглядів: 1071 | Коментарі: 0

Кіровоградською митницею підведено підсумки діяльності за 1 квартал 2012 року у напрямку боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил. Про це Інтернет-видання  «FOTOINFORM»  повідомили у прес-службі Кіровоградської митниці

За січень-березень поточного року митницею складено 45 протоколів про порушення митних правил на суму близько 10 млн.грн. У минулому році порушено 44 справи на суму понад 0,77 млн.грн.

За 12 справами реально вилучено предметів правопорушень на 1,25 млн.грн., що у 2 рази перевищує показник 2011 року (6 справ на суму 0,4 млн.грн.).
До суду направлено 23 справи на суму 3,85 млн.грн. За результатами 12 справ, що були розглянуті судами, по 6 фактам застосовано конфіскацію на суму понад 126 тис.грн., по решті справ накладено штрафів на 5,6 тис.грн.
Найбільша кількість порушень митного законодавства (19 справ або 42% від загальної кількості порушень) зафіксована по ст. 352 Митного кодексу України, за якою були переміщені товари з приховуванням від митного контролю.
Слід зазначити, що з 17.01.12 згідно Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо гуманізації відповідальності за правопорушення в сфері господарської діяльності» за дії, кваліфіковані по ст. 352 Митного кодексу України, передбачено накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів та їх конфіскацію, а також конфіскацію транспортних засобів, що використовувалися для переміщення таких товарів через митний кордон України.
За результатами спільних заходів митниці та ДАЇ порушено 11 справ на суму близько 440 тис.грн., з них 7 справ за ознаками ст. 336 Митного кодексу України (неправомірні операції з товарами, що перебувають під митним контролем) та 4 – по ст. 353 МКУ (зберігання, перевезення чи придбання товарів, ввезених на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю).
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool