Поліція Кіровоградщини чекає на повернення своїх спецпризначенців

Квітень 28, 2017 | Новини | Переглядів: 982 | Коментарі: 0

Протягом 8 тижнів працівники Управління Корпусу оперативно-раптової дії (КОРД) Нацполіції в Кіровоградській області проходили курс спеціальної підготовки, успішно склали заліки та отримали відповідні сертифікати.

Вручення відбулося на базі навчального Центру підготовки підрозділів особливого призначення Національної поліції, сьогодні, 28 квітня, за участі поважних гостей.

У заході взяли участь секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, Надзвичайний і Поважний Посол США в Україні Марі Йованович та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та заступник глави Нацполіції Олексій Руденко. Привітати та підтримати колег на урочистості прибув і керівник поліції Кіровоградщини Сергій Кондрашенко.
Урочистій миті передували два місяці напружених тренувань та досить суворі іспити. Правоохоронці пройшли курс із тактико-спеціальної, фізичної та вогневої підготовки, вибухотехнічної справи, ножового бою, снайпінгу. Заняття для них проводили досвідчені інструктори найвищої кваліфікації, які, у свою чергу, вдосконалили навики професійної майстерності у закордонних колег.
Нині кіровоградські КОРДівці готові до виконання будь-яких завдань із затримання озброєних злочинців, визволення заручників, знешкодження озброєних банд тощо.

- Сказати відверто, на їх повернення ми чекали. Рівень професійної підготовки, вміння та спеціальні навички, дозволяють нашим спецназівцям виконувати надскладні завдання. Цього року працівники підрозділу вже залучалися до спецоперацій, у тому числі із затримання особливо небезпечних і озброєних злочинців. Тепер маємо у складі нашого гарнізону елітний спецпідрозділ, який за необхідності дасть відсіч усім, хто наважиться посягнути на спокій і безпеку громадян, – запевняє очільник поліції Кіровоградщини Сергій Кондрашенко.

Власними враженнями ділиться і один зі спецпризначенців із позивним «Молот». Йому 37 і він найстарший за віком та досвідом у своєму підрозділі. Розповідає, що до того, як приїхати на навчання, разом із колегами тренувався, однак досвід, який отримав зараз, вважає дуже цінним. Зізнається, по-справжньому хвилювався, коли працівники його підрозділу складали іспити.

- Оцінку кожному з нас за підсумками пройденого курсу інструктори давали досить принципово. Хоч усі ми і були цілком впевнені в тому, що маємо необхідні знання і вміння, але все одно хвилювалися, – каже поліцейський. – І навіть не так за себе, як за товаришів по службі. Адже ми не просто колеги, а люди, що прикривали один одному спини на передовій в зоні АТО. У кожного по 7 ротацій. Сьогодні для нас справді особливий день. Кожен із нас гордо носитиме звання «КОРДівця» і, повірте, за потреби, щохвилини готовий прийти на допомогу.

Сектор комунікації поліції Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool