Погашення заборгованості із виплати заробітної плати лишається одним з пріоритетів прокурорської діяльності

Січень 30, 2012 | Новини | Переглядів: 1178 | Коментарі: 1

У 2012 році в порядку правозахисної діяльності органами прокуратури Кіровоградщини продовжується копітка робота, спрямована на погашення заборгованості по виплаті заробітної плати. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області

Лише в останні дні порушено дві кримінальні справи в даній сфері.

Так, Знам’янською міжрайонною прокуратурою проведено перевірки за фактом невиплати заробітної плати працівникам публічного акціонерного товариства «Завод «Пуансон». За їх матеріалами відносно директора названого підприємства порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.175 Кримінального кодексу України. Йдеться про те, що керівник товариства, маючи реальну можливість, не виплатив підлеглим працівникам заробітну плату, що призвело до заборгованості за кілька місяців 2009-2011 років у сумі близько 500 тис. грн.
Аналогічну кримінальну справу за вказаною статтею порушено й Новоархенгельським районним прокурором. У даному випадку стосовно директора приватного акціонерного товариства «Новоархенгельське підприємство з племінної справи у тваринництві». Матеріалами перевірок свідчать про те, що станом на січень поточного року перед п’ятьма працівниками цього підприємства існує заборгованість із виплати заробітної плати на загальну суму понад 44 тис. грн.
В обох випадках ведеться досудове слідство.
Принагідно нагадаємо, що тільки минулого року за фактами умисної невиплати заробітної плати прокурорами було порушено 24 кримінальні справи. А всього у сфері трудових відносин – 66. Всі ці кримінальні справи і вже скеровані до суду. За прокурорського втручання мешканцям міста і області погашено 33 мільйона гривень боргу з виплати заробітної плати.
Наразі прокурорська діяльність у даній сфері не припиняється.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool