Податкова виявила порушення зернотрейдера

Травень 18, 2011 | Новини | Переглядів: 1667 | Коментарі: 0

В результаті перевірки співробітники кіровоградської податкової нарахували підприємству-„зернотрейдеру” 9,9 млн. грн. Про це інтернет-видання  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Контрольно-перевірочна робота – один із основних способів боротьби податкової служби з випадками ухилення від оподаткування.  В результаті її проведення до бюджетів усіх рівнів надходять значні суми несплачених податків.

Так, в ході перевірки одного з місцевих підприємств-„зернотрейдерів”, співробітники кіровоградської податкової служби встановили досить цікаві факти. Як виявилось, згаданий суб’єкт господарювання протягом тривалого проміжку часу мав взаємовідносини з постачальниками. Керівники останніх, що значаться в реєстраційних документах як посадові особи, надали свої пояснення, в яких стверджують, що непричетні до фінансово-господарської діяльності зазначених підприємств. Тобто, ніяких документів, в тому числі фінансових, вони не підписували, звітність до контролюючих органів не подавали, Самі ж підприємства реєстрували за винагороду, без мети здійснення будь-якої господарської діяльності.

Враховуючи викладені факти, податківці встановили: „зернотрейдер” спрямовує свою діяльність виключно на отримання податкової вигоди – формування податкового кредиту та валових витрат. Згідно вимог Цивільного Кодексу України, такі дії спрямовані на незаконне заволодіння майном держави у вигляді несплати податку на додану вартість та податку на прибуток.

В результаті проведеної перевірки податківці нарахували згаданому підприємству податків разом зі штрафними санкціями на загальну суму 9,9 млн. грн. Відносно його керівника порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 212 Кримінального кодексу України..

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool