Податкова: Ставки єдиного податку

Грудень 20, 2011 | Новини | Переглядів: 1741 | Коментарі: 0

Законом України від 04.11.11 №4014-VI „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності” визначено наступні ставки єдиного податку: для платників першої групи – у межах від 1% до 10% мінімальної заробітної плати, другої – від 2% до 20% мінімальної заробітної плати. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області

Відсоткова ставка єдиного податку для третьої і четвертої груп платників єдиного податку встановлюється у розмірі – 3% від отриманої виручки за умови сплати ПДВ або 5% без сплати ПДВ.

Фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб-підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць.
Додатково встановлено ставку єдиного податку для платників єдиного податку першої, другої і третьої груп у розмірі 15 %:
1. від суми перевищення граничного обсягу доходу, визначеного для першої (150 тис. грн.), другої (1 млн. грн.) та третьої (3 млн. грн.) груп;
2. від суми доходу, отриманого від провадження діяльності, не зазначеної у свідоцтві платника єдиного податку, віднесеного до першої або другої груп;
3. від суми доходу отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж у грошовій формі;
4. від суми доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.
Також для платників єдиного податку четвертої групи встановлені подвійні ставки єдиного податку – 6% від отриманої виручки за умови сплати ПДВ або 10% без сплати ПДВ:
1. від суми перевищення граничного обсягу доходу, визначеного для четвертої групи (5 млн. грн.);
2. від суми доходу, отриманого при застосуванні іншого способу розрахунків, ніж у грошовій формі;
3. від суми доходу, отриманого від здійснення видів діяльності, які не дають права застосовувати спрощену систему оподаткування.
 


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool