Податкова: На Кіровоградщині викрито конвертаційний центр

Грудень 15, 2011 | Новини | Переглядів: 1362 | Коментарі: 0

За словами Анатолія Курупа, заступника голови комісії з реорганізації ДПА у Кіровоградській області, першого заступника голови – начальника УПМ ДПА у Кіровоградській області, так званий „конверт” діяв на території Кіровоградської області. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області.

До його складу входили 29 суб’єктів господарювання, що відкрили розрахункові рахунки у різних банківських установах міст Києва, Кіровограда та Дніпропетровська. До складу злочинної групи, яка керувала роботою центру, входило 19 осіб.

Організатори „конвертаційного” центру шляхом використання підконтрольних їм суб’єктів господарювання надавали послуги по переведенню грошових коштів в готівку та мінімізації податкових зобов’язань реально діючим підприємствам. За це вони отримували плату у розмірі 3-8 відсотків від переведеної у готівку суми. Отриманий прибуток використовувався для власних цілей.
Як з’ясувалося, такими послугами скористувалися службові особи більше 170 реально діючих підприємств, зареєстрованих на території 18 областей України. Вони незаконно сформували податковий кредит з ПДВ на загальну суму близько 130 млн. грн. З’ясовано, що протягом 2009-2011 років в готівку переведено більше 130 млн. грн.
В результаті проведених заходів вилучено 18 системних блоків, відеосервер, 12 накопичувачів жорстких дисків, ноутбуки, мобільні телефони, кліше печаток і штампів, установчі документи та документи фінансово-господарської діяльності фіктивних підприємств.
З метою погашення збитків по кримінальній справі на 39 розрахункових рахунки накладено арешти. Слідство триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool