Питання відшкодування ПДВ на особливому контролі податківців

Серпень 09, 2011 | Новини | Переглядів: 1428 | Коментарі: 0

З початку року з введенням в дію Податкового кодексу України платники податків, які відповідають певним критеріям отримали право на автоматичне відшкодування з бюджету податку на додану вартість. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомила прес-служба ДПА в Кіровоградської області.

У березні 2011 року таким правом скористалися 24 підприємства України. Серед сумлінних платників, які здобули всеукраїнське визнання було й одне підприємство Кіровоградщини.

Проведена працівниками податкових органів роз’яснювальна робота з сумлінними платниками ПДВ реального сектору економіки щодо залучення їх до автоматичного відшкодування податку дала змогу залучити по деклараціях за червень ц.р. вже три кіровоградських підприємства – ПРАТ „Гідросила АПМ”, ПАТ „Гідросила” та ПП „ТД ”Креатив-розлив”, які знаходяться на обліку в Кіровоградській об’єднаній державній податковій інспекції.

Однак, незважаючи на те, що Податковим кодексом України остаточно впорядковано адміністрування податку на додану вартість, питання незаконного відшкодуванням податку на додану вартість знаходиться на постійному контролі податкової служби Кіровоградської області.
За наслідками проведеної роботи по виявленню фактів незаконного відшкодування ПДВ з метою руйнування схем, які для цього використовуються, з початку 2011 року упереджено безпідставно заявленого до відшкодування податку на додану вартість у сумі 22,8 млн.грн., в тому числі за липень 476,6 тис.грн.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool