Підведено підсумки реалізації проекту «Купуй Кіровоградське»

Грудень 12, 2013 | Новини | Переглядів: 1167 | Коментарі: 0

Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко на базі регіональної торгово-промислової палати провів розширене засідання робочої групи "Сталий регіональний економічний розвиток", присвячене підведенню підсумків реалізації проекту "Купуй Кіровоградське" у поточному році.

Проект “Купуй Кіровоградське” Андрій Ніколаєнко вважає однією із найбільш успішних регіональних ініціатив, що доводить позитивне ставлення до акції жителів області, адже понад 70% громадян схвально оцінюють проект під час соціологічних опитувань.
Голова ОДА наголошує, що проект “Купуй Кіровоградське” має позитивний вплив на розвиток економіки і соціальної сфери регіону.
За три роки існування проекту значно збільшилися обсяги як виробництва, так реалізації різних видів продукції.
- Збільшуються обсяги виробництва і реалізації промислової продукції: за січень-жовтень поточного року - на 6,9%, у тому числі продукції харчової промисловості - на 8,5%. Це 4 місце в Україні. Обсяг реалізованої харчової продукції зріс із 3,3 млрд.грн. у 2010 році до 5,9 млрд.грн., - зазначив Андрій Ніколаєнко.
За словами голови ОДА, збільшилися і обсяги продажу продовольчих товарів - із 3,6 млрд.грн. у 2010 році до майже 4,0 млрд.грн. за січень-вересень нинішнього року.
Андрій Ніколаєнко наголошує, що протягом року вдалося утримувати стабільну цінову ситуацію на основні групи продовольчих товарів, беззаперечний вплив на такий стан справ він вбачає у функціонуванні мережі соціальних магазинів і відділів та у проведенні ярмаркових заходів.
Реалізація товарів місцевого виробництва у торговельній мережі області – це лише перший етап реалізації "Купуй Кіровоградське", а наступним має стати – вихід на ринки в інших регіонах України – так вважає керівник області.
- Як показує досвід таких кіровоградських товаровиробників, як “Ятрань”, “Віктор і К”, “Креатив”, вихід на ринки інших регіонів можливий, але за умови високої якості продукції, широкої реклами і привабливої ціни на товари. У свою чергу обласна державна адміністрація завжди йде назустріч і надає різні види підтримки виробникам, які впроваджують нові технології, системи управління якістю, розширюють асортимент і збільшують обсяги виробництва, - підкреслює Андрій Ніколаєнко.
Але без зауважень не обійшлося. У розрізі територій вкрай незначні обсяги реалізованої харчової продукції за січень-жовтень у Знам'янці та у половині районів, а саме Бобринецькому, Вільшанському, Долинському, Добровеличківському, Компаніївському, Маловисківському, Новгородківському, Новоархангельському, Петрівському, Ульяновському і Устинівському.
Не задовольняє керівника області і той факт, що з року в рік на важливих презентаційних заходах національного рівня, як-то виставка “Барвиста Україна” чи конкурс “100 кращих товарів України" Кіровоградщину представляють практично одні й ті ж виробники.
Від присутніх на нараді керівників територій голова облдержадміністрації вимагає провести аналогічні наради на місцях за участі представників місцевих підприємств-товаровиробників і сільськогосподарських підприємств разом з керівниками підприємств торгівлі, обговорити з ними завдання щодо вдосконалення проекту "Купуй Кіровоградське".
Наполягає Андрій Ніколаєнко і на проведенні належних презентацій продукції на місцях. А для цього кожен район чи місто повинні подбати про власну презентаційну палатку, яку потім використовуватимуть і у загальнообласних виставкових чи ярмаркових заходах.
Іще одне важливе завдання сьогоднішнього дня від голови облдержадміністрації – не допустити необґрунтованого зростання цін через наближення новорічно-різдвяних свят.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool