Під час вуличної акції на Кіровоградщині закликали до офіційних трудових відносин

Червень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 712 | Коментарі: 0

 «Заробітна плата» в «конверті» - це втрачена пенсія», - переконували під час вуличної акції працівників та роботодавців Петрового головний державний інспектор з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно – правових актів Управління Держпраці в області Ірина Яновська разом із представниками сервісного центру Головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

Можливість підвищення розмірів пенсій, пояснювали організатори акції, цілком залежить від стану надходження коштів від платників та дотримання ними платіжної дисципліни, що в свою чергу сприяє стабільності бюджету Пенсійного фонду України, запобігає негативним тенденціям у суспільстві.

Значна кількість роботодавців, які мають власні виробничі потужності, достатню кількість трудових ресурсів та здійснюють господарську діяльність, використовують різноманітні схеми приховування реально виплачуваних доходів, нараховуючи заробітну плату на рівні або нижче рівня законодавчо встановленої заробітної плати.

Проте важливо, наголошувала Ірина Яновська, щоб громадяни усвідомили, що їх згода отримувати заробітну плату “в конверті” позбавляє їх у майбутньому гідного пенсійного забезпечення. Адже тільки офіційно нарахована заробітна плата в розмірі не меншому ніж мінімальний (станом на 01 січня 2018 року вона складає 3723,00 грн.), та вчасна і в повному обсязі сплата страхових внесків - гарантія зарахування періоду роботи до страхового стажу, необхідного при обчисленні пенсії.

Головне завдання таких заходів - змусити людей замислитися над тим, що від офіційного розміру їхньої заробітної плати залежить їх же соціальний захист, адже йдеться не лише про пенсійне забезпечення, а й про всі соціальні гарантії та виплати, які існують у державі.

  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool