Перші досягнення кіровоградських лялькарів у ювілейному сезоні

Вересень 04, 2013 | Новини | Переглядів: 959 | Коментарі: 0

Днями Кіровоградський академічний обласний театр ляльок відкриває 75-й театральний сезон

Творчих планів у колективу багато. Серед найближчих, окрім участі у ХLIII Всеукраїнському святі театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», в рамках якого на сцені театру ляльок 25-29 вересня пройдуть виступи лялькарів з Черкас, Чернігова, Кривого Рогу, Херсона, а також колективу Київського академічного Молодого театру, запланована участь театру у Міжнародному театральному фестивалі «HOMO LUDENS» (Граюча людина), який проходитиме у Миколаєві з 5 по 11 жовтня 2013 року.
У листопаді, до традиційного тижня «Театр – дітям та юнацтву», лялькарі готують нову прем’єру - виставу за творами К.Чуковського «Айболить і Бармалей» у постановці О.Іноземцева.
І хоча колектив театру тільки входить у звичне творче робоче русло, та вже може похвалитися приємними досягненнями ювілейного сезону – участю у Міжнародному конкурсі театрального плаката, який вперше проходить у ці дні в рамках Міжнародного театрального фестивалю «Зустрічі в Одесі». З-понад 400 робіт, надісланих художниками з 17 країн ближнього і дальнього зарубіжжя (у т.ч Японії, Ірландії, Фінляндії, Болгарії, Ізраїлю), для експозиції в Одеському музеї західного і східного мистецтва журі конкурсу відібрало 147 плакатів, до числа яких потрапили і афіші кіровоградських лялькарів до вистав «Вій» і «Ведмідь-рятівник». Відкривали виставку О.Копайгора, директор Одеського академічного російського драматичного театру, заслужений працівник культури України, О.Калягін, голова Спілки театральних діячів Росії, Ю. Леонов, голова секції плаката Московської спілки художників, Чекашов В., провідний художник-плакатист Росії.
Тож початок сезону для театру ляльок виявився гарним.

Посилання на відео репортаж з відкриття виставки:
http://atv.odessa.ua/news/2013/09/02/konkurs_teatral_nogo_plakata_7139.html
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool