Перевірка водіїв Кіровоградщини на знання змін до Правил дорожнього руху (ФОТО)

Квітень 24, 2013 | Новини | Переглядів: 1064 | Коментарі: 0

Минулого тижня інспектори Державтоінспекції спільно з представниками засобів масової інформації провели рейд-перевірку на знання водіями Кіровоградщини нових змін до Правил. Нагадаємо, що 11 лютого 2013 року була прийнята постанова Кабінету Міністрів України, в якій затверджені деякі зміни до Правил дорожнього руху, що набрали чинності з 15 квітня 2013 року.

Нововведення зумовлені необхідністю приведення діючого законодавства до міжнародних стандартів: посилення вимог до застосування технічних засобів регулювання дорожнього руху, запровадження європейських зразків дорожніх знаків та дорожньої розмітки, введення нових термінів. Всього внесено 93 поправки та доповнення.
Рух за межами населених пунктів з увімкненими ходовими вогнями чи ближнім світлом фар – одна з головних змін до нових Правил. Проте не всі водії свідомо поставилися до такого нововведення. Майже половина з опитаних порушників просто забуває або надто поспішає, щоб думати про такі дрібниці.
Нові зміни до Правил дорожнього руху та поведінку водіїв коментував заступник начальника УДАІ УМВС підполковник міліції Олег Іванович Тарасенко. «Водійський склад не зовсім орієнтується в цих нововведеннях. Як приклад, ми бачимо, що в самому місті водії вмикають денні ходові вогні, а за межами міста – цього не роблять», - зазначив Олег Іванович – «Так от, з 1 жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах тільки за межами населених пунктів повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар».
Ще одним нововведенням до Правил дорожнього руху є заборона стоянки транспортного засобу на газоні (газон - ділянка однорідної території із дерновим покривом, який штучно створюється шляхом посіву і вирощування дерноутворювальних трав (переважно багаторічних злаків) або одернування). Водій-порушник, який залишив свій автомобіль на такій ділянці може отримати штраф у розмірі від 255 до 340 гривень.
Деякі зміни і нововведення стосуються також перевезення дітей. На транспортному засобі з розпізнавальним знаком "Діти" під час посадки (висадки) до (з) нього пасажирів повинні бути увімкнені проблискові маячки оранжевого кольору або аварійна світлова сигналізація. Крім того, інші водії, які наближаються до автобуса, що перевозить організовані групи дітей, повинні або зменшити швидкість або зупинитися, аби уникнути наїзду на дитину, яка виходить з транспортного засобу.
За декілька днів рейду інспектори Державтоінспекції переконалися, що особливою відповідальністю та законослухняністю водії не обтяжені. Одні чули лише про окремі новації в Правилах дорожнього руху в засобах масової інформації, інші навіть не поспішають знайомитися зі змінами, адже знають, що в ДАІ дадуть час на їх вивчення, і штрафувати поки що не будуть.
Як зазначив Олег Тарасенко, впродовж місяця Державтоінспекція буде проводити попереджувальну роботу, проте якщо станеться дорожньо-транспортна пригода, винуватця обов’язково буде притягнуто до відповідальності. Нововведення до Правил уже треба вивчати і виконувати. Державтоінспекція закликає всіх учасників дорожнього руху бути уважними на дорозі та не наражати власне життя на небезпеку.

Минулого тижня інспектори Державтоінспекції спільно з представниками засобів масової інформації провели рейд-перевірку на знання водіями Кіровоградщини нових змін до Правил. Нагадаємо, що 11 лютого 2013 року була прийнята постанова Кабінету Міністрів України, в якій затверджені деякі зміни до Правил дорожнього руху, що набрали чинності з 15 квітня 2013 року.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool