Перевірка у Новомиргородському лісництві

Серпень 11, 2015 | Новини | Переглядів: 1025 | Коментарі: 0

На нашій степовій Кіровоградщині лісів не дуже густо, усього лиш три відсотки від усієї території. Тому у пожежонебезпечний період наше ставлення до лісу має бути дуже бережливим. Адже вогонь, що миттєво поширюється територією, може завдати непоправної шкоди не надто обширним лісовим масивам регіону.

Не покладаючись у повній мірі на відповідальність громадян, рятувальники, працівники лісового господарства та правоохоронці проводять перевірки дотримання громадянами правил пожежної безпеки в лісових масивах. Подібні рейди триватимуть до жовтня поточного року і проводитимуться у місцях, де полюбляють збиратися охочі до відпочинку на лоні природи.

Одна з таких перевірок відбулася 11 серпня у Новомиргородському лісництві. І, як варто було очікувати, незважаючи на сувору заборону в’їзду на територію лісу, знайшлися такі, кого ні заборона, ні шлагбаум не спинили. З порушниками провели “бесіду” та на перший раз попередили, що недотримання правил пожежної безпеки у небезпечний період карається штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, обмеженням волі на строк від двох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк. Крім того, рятувальники нагадали громадянам, що лісові пожежі вирізняються швидкістю і площею розповсюдження: її дуже важко помітити та контролювати, адже вона здатна різко змінювати напрям, а кліматичні умови, такі як спека, вітер, незначні опади лише сприяють стрімкому розвитку пожеж. Тому, перш ніж вирушити на відпочинок до лісу, задумайтесь: чи варто у спекотну днину відпочивати під густими кронами лісу, чи можливо віддати перевагу іншому виду відпочинку, аби не зашкодити собі та довкіллю. Бережіть ліс від пожеж!

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool