Перевірка у Бобринецькому районі

Липень 10, 2015 | Новини | Переглядів: 1128 | Коментарі: 0

Як кажуть у народі, у пору жнив один день рік годує: зі сходом сонця і до пізньої ночі тривають роботи по збиранню зернових культур.

Працівники органів державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки суворо контролюють ситуацію щодо збереження врожаю від вогню, тому спільно з представниками ЗМІ здійснюють рейдові перевірки дотримання правил пожежної безпеки місць збирання, переробки та зберігання ранніх зернових культур. Одна з таких перевірок пройшла 9 липня у СТОВ «Червонопілля» Бобринецького району.
У цьому господарстві не тільки керівництво, а й співробітники знають, що суворе дотримання правил пожежної безпеки у період жнив – це особиста відповідальність кожного. Тому комбайни, які збирають врожай ранніх зернових культур, забезпечені первинними засобами пожежогасіння: двома вогнегасниками, лопатами, мітлами та «хлопушками». Кожне поле оборене, на тих ланах, де працюють комбайни постійно чергує трактор з бочкою води. Також аби попередити попадання випадкової іскри на хлібну ниву кожен комбайн у період підготовки до жнивної кампанії ретельно оглядають. І хоча сучасна техніка комфортна та безпечна, все одно у перші дні збору врожаю ще раз додатково оглядається, аби з впевненістю можна продовжувати збір.
Спілкуючись з агрономом, бригадиром, які працюють на полі, ми переконалися, що не проігнорував керівник і таке важливе питання щодо проведення перед початком польових робіт навчання пожежно-технічному мінімуму людей, які беруть участь у збиранні урожаю та заготівлі грубих кормів.
І хоча на ланах Кіровоградщини ще тільки розпочалися жнива, заспокоюватись не можна або ігнорувати якісь дрібниці, адже мова йде про збереження врожаю.
Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій закликає населення та суб’єктів господарської діяльності дотримуватися правил пожежної безпеки під час збирання та зберігання врожаю. Адже це є надійним гарантом того, що урожай ми зберемо без втрат!

Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool